Hva gjør oral herpes sår ligne på ulike stadier?

August 11

Hva gjør oral herpes sår ligne på ulike stadier?


Oral herpes, også referert til som feber blemmer eller forkjølelsessår, går gjennom forskjellige stadier, akkurat som genital herpes eller herpes zoster (helvetesild). Herpes blemmer ser svært like i utseende, uansett hvilken del av kroppen de påvirker. Ifølge Mayo Clinic, hvis du har oral herpes, kan du forvente dine sår til å gro i mellom syv og 10 dager. Men det er andre symptomer bortsett fra aktive sår som du kan forutse.

Om Oral Herpes

Oral herpes er nesten alltid forårsaket av herpes simplex virus type 1 (HSV-1), som mange mennesker er smittet, vanligvis som barn når en velmenende slektning eller venn gir dem et kyss på ansiktet eller munnen. Ifølge American Social Health Association, mellom 50 og 80 prosent av den amerikanske befolkningen har oral herpes, og ved 50 år, denne prosentandelen øker til 90. I sjeldne tilfeller, oral herpes kan være forårsaket av herpes simplex virus type 2 ( HSV-2) som vanligvis forbindes med genital herpes, når en infisert person utfører oralsex på noen infisert med HSV-2. Når viruset er inne i kroppen, finner den en trygg havn i ganglion, der den ligger i dvale inntil noe fører det til å aktivere. HSV-1 ligger i det trigeminal ganglion på toppen av ryggraden, nærmest ansiktet.

Før en muntlig Herpes utbrudd

Under de tidligste trinn av oral herpes, er et sår selv ikke til stede. De fleste mennesker opplever symptomer før et utbrudd som smerte, ømhet eller en kriblende følelse i deler av leppen eller munn som vil bli berørt av to til tre dager før sårene bryter ut. Dette er et tegn på at HSV-1 er "våken".

Oral herpes lesjoner

Når herpes sår bryter ut, kan de presenterer som en enkelt vannaktig sår eller en gruppe av vassen blemmer som danner en lesjon. De er vanligvis til stede på leppen eller rundt munnen, men nå og da, kan de vises på neseborene, hake eller til og med fingrene. Ifølge Mayo Clinic, er det svært uvanlig for herpes sår til å bryte ut i munnen. Oral herpes sår er svært øm når de først oppstår, slutt, vil disse vassen blemmer sprekke og slam.

The Healing Process

Som oral herpes sår begynner å løse, kan du merke en gul skorpe vises over de ødelagte blemmer. Dette til slutt flasser av å avsløre nye rosa hud. Med mindre de er plukket på overdrevet, det punktet hvor infeksjonen oppstår, de fleste oral herpes sår vil ikke forlate et arr.

Behandling Oral Herpes

Noen oral herpes utbrudd trenger ikke behandling, men det er over disk balsamer som inneholder aktuelle anestesimidler som kan midlertidig lindre smerte og sårhet. ASHA anbefaler at du bruker skjønn når du søker disse, som hyppig berøring av oral herpes sår kan føre dem til å gro saktere. Ifølge ASHA, bare 25 prosent av personer med oral herpes opplever en andre utbrudd. Men noen mennesker lider mange utbrudd av oral herpes. De samme reseptbelagte antivirale medisiner - Zovirax, Famvir og Valtrex - som brukes til å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av genital herpes utbrudd, kan behandle oral herpes effektivt, spesielt når de er tatt når tidlige tegn først bemerket.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com