Tegn og symptomer på lungetuberkulose

April 23

Tegn og symptomer på lungetuberkulose


Lungetuberkulose (TB) er en infeksjon forårsaket av Mycobacterium tuberculosis bakterier. TB kan være latent eller aktiv. Med latent tuberkulose, ligger latent i kroppen infeksjonen er ikke smittsom og pasienten viser vanligvis ingen symptomer. Med aktiv TB, er pasienten smittsom og kan vise symptomer. TB er mulig å behandle, men er fortsatt betraktet som en potensielt alvorlig sykdom, og ved Mayo Clinic anslag, dreper nesten to millioner mennesker hvert år. Utbredelsen av tuberkulose har økt siden 1980-tallet, med HIV / AIDS og fremveksten av resistente stammer.

Lung Tegn og symptomer

TB påvirker først og fremst lungene som kroppen danner vekster eller tubercles, rundt bakterier i lungevevet. Disse tubercles skade lungevevet, forårsaker alvorlig hoste, blodig oppspytt og brystsmerter. Hostingen kan vare i tre uker eller mer, og brystsmerter oppstår vanligvis med å puste eller hoste.

Systemiske Tegn og symptomer

Fordi TB er en bakteriell infeksjon, vil kroppen forsøke å skape et fiendtlig miljø for å drepe bakteriene. Feber er en av kroppens første forsvar mot invaderende patogener og er et vanlig symptom på en aktiv tuberkulose infeksjon. Pasientene kan også oppleve nattesvette, frysninger og tretthet i forbindelse med feber. Feberen og lunge symptomer kan også føre til tap av appetitt. Hvis tap av appetitt fortsetter, kan det føre til vekttap.

Uvanlig Tegn og symptomer

Mens TB er ofte tenkt på som en lungesykdom, kan det påvirke andre strukturer. Dersom bakteriene spres til andre deler av kroppen, kan pasienten oppleve en rekke symptomer, avhengig av konstruksjonene påvirkes. Hvis bakteriene spre seg til nyrene, kan pasienten oppleve smerter i korsryggen og blod i urinen. Hvis til stede i ryggraden, bakterier kan forårsake smerte langs ryggraden og hodepine.

Tuberkulose versus andre sykdommer

Tegn og symptomer på tuberkulose kan etterligne andre luftveissykdommer som influensa og bronkitt. Det er mulig for pasienter å ha symptomer så milde at de ignorerer dem eller forvirre disse symptomene for noe annet. Det er mulig å ha aktiv tuberkulose og har ingen symptomer i det hele tatt. Personer med risiko for TB - som helsepersonell og personer med HIV / AIDS --- og de som mistenker at de kan ha TB bør oppsøke lege eller lungespesialist.


© 2019 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com