Hvordan skrive en barnebok Synopsis

April 8

Hvordan skrive en barnebok Synopsis


Når du er ferdig med å skrive din første bok for barn og identifiserte potensielle utgivere for det, er du sannsynligvis spent på å lage flere kopier og gå hit postkontoret. Realiteten i forlagsbransjen, er imidlertid at flertallet av redaktører foretrekker å se en en-side sammendrag først for å avgjøre om et prosjekt er en god match. Dette sparer ikke bare dem tid gjennomgå uønsket innleveringer men sparer deg for penger i form av trykking og porto. I tillegg serverer en synopsis som en skriftlig prøve og en demonstrasjon av din evne til å presentere en tett fokusert banen.

Bruksanvisning

1 Identifiser bokens tittel, ditt navn som forfatter, sjanger, antall sider, og målrette demografisk. Hvis boken har illustrasjoner, noter dette også. Denne innledende innholdet vises i begynnelsen av sammendraget og er typisk i en liste format versus fortellingen slik redaktøren kan raskt se om det oppfyller dagens behov. Eksempel: Tittel: Fru Plucklilly dilemma Forfatter: Susan Murdoch Sjanger: Mystery Lengde: 150 sider målgruppen: 9-12 åringer Illustrert

2 Etablere innstillingen og tidsperioden for boken å sette scenen for leseren. Det er viktig at uansett tone råder over hele historien skal være tydelig i sammendraget. En skremmende fortelling, for eksempel, bør beskrives i mørke, mystiske måter som tipset av fare. I kontrast, ville en komisk caper ta en lett, humoristisk tilnærming i sin oppsummering. Vurdere å åpne med en krok som ligner på bokens første kapittel.

3 Innføre hovedpersonene sammen med deres forhold til hverandre. Forklar kjernen konflikten som driver historien og tvinger tegn til å ta tiltak for å løse det. Synopsis ofte ta to konfliktnivå avhengig av tomten kompleksitet. "A" nivå er det ekstern krise er å påvirke status quo. "B" nivå er det interne demoner karakterene må overvinne for å vokse. Eksempel: "A" nivå konflikten er at flomvannet truer med å ødelegge landsbyen. "B" nivå konflikten er at Ben har alltid vært redd for høyder. For å unnslippe overhengende fare - eller redde noen han elsker - han trenger å erobre denne frykten.

4 Struktur synopsis akkurat som ville en bok med definitive første, andre og tredje akt innhold. Inkluder viktige plot points, karakter føringer og vendinger som forekommer i hver akt. Konkludere med synopsis ved å fortelle leseren hvordan konflikten er slutt løst. Vis alltid den første utkast av synopsis til noen som ikke er kjent med boka for å finne ut om de kan følge handlingen rett gjennom.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com