Nederlandske Urter og krydder

January 30

Nederlandske Urter og krydder


Siden 1600-tallet, har den nederlandske vært importører og eksportører av krydder på verdensnivå. Nederlandske kjøpmenn spesialisert seg på dyre tropiske krydder de hentet fra nederlandske kolonier i Indonesia og andre deler av verden. Nederland er fortsatt en stor aktør i urter og kryddermarkedet i Europa. Som i 2010, var det den tredje største importør og den største eksportøren av disse råvarene i EU. Nederlandsk mat, men ikke generelt reflekterer dette engasjementet med krydder, selv om noen tradisjonelle retter bruke noen utvalg av krydder og urter.

Pepernoten

En tradisjonell jule godbit i Nederland er en liten rund cookie kalt pepernoten. Den oppskriften krever mel, smør, brunt sukker, pannekake sirup og en spiseskje blandet krydder som er typiske for de brakt tilbake fra fremmede land av nederlandske spice handelsmenn. Blandingen inneholder kanel, kardemomme, ingefær, muskat, hvit pepper, anis, koriander frø og nellik.

nederlandsk lakris

En favoriserte søt i Nederland er drop, eller "dropjes", som er en lakrissmak godteri sies å være en ervervet smak. Den kommer i søte, salte og ekstra salte versjoner. Den grunnleggende smaks kommer fra roten av lakris anlegget, hører hjemme i Europa. Anlegget er et medlem av bønne familie, og har vært brukt i årtusener for sine søtende egenskaper og som en medisinsk slimløsende å bidra til å fjerne slim, og som en demulcent å berolige slimhinner.

Genever

Genever er en nederlandsk alkoholholdig drikk med smak av einebær. Det kalles også geneva, Sjenever, jenevre og Hollands. På grunn av einer smakstilsetning, er genever teknisk sett en slags gin. Det er imidlertid karakteristisk fordi den inneholder en viss mengde av malt vin og er en tung, viskøs væske. Nederlandsk genever har tre klasser, "Oude" eller gammel, "korenwijn" eller mais vin og "Jonge" eller ung. Hver type har sine bestanddeler som er angitt ved lov. Oude genever er den tradisjonelle typen, som oppsto på slutten av 1800-tallet og må ha minst 15 prosent malt vin. Oude også vanligvis inneholder mer av den botaniske smakstilsetning. Jonge genever ble utviklet i 1950 og har en lettere smak med en lavere prosentandel av malt vin. Korenwijn er cask aldrende og må inneholde minst 51 prosent malt vin. Andre planter foruten einerbær, som er fruktene av treet einer, kan brukes. Oppskrifter er patenterte forretningshemmeligheter nært eide av private selskaper.

Muisjes

Liten anis-frø flavored comfits kalt "muisjes" eller bokstavelig talt "små mus," tradisjonelt tilbys til familie og venner til å annonsere fødselen av en baby. Godteri er dekket med rosa og hvite sprinkles for en jente og blå og hvite sprinkles for en gutt. I nederlandske jordmor, muisjes var et fruktbarhetssymbol, og anis frø ble antatt å hjelpe amming i den nye mor og slå tilbake onde ånder. Anis er medlem av gulrot familien innfødt til Egypt, Tyrkia, Libanon og Hellas. Frøet har en søt lakris-aktig smak og brukes både i matlaging og medisinsk.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com