Ulike stadier av hest graviditet

June 24

Ulike stadier av hest graviditet


Mares kan være gravid for et helt år, men ofte vil levere sine føll på 11 måneder. Det er vanligvis i de siste tre-fire månedene av svangerskapet at føllet vil vise og hoppa skal også beheftet med graviditet å bli ridd eller utøvd i det hele tatt. Ifølge "Salige er de som avlshopper" (M. Phyllis miste, VMD, 1978), hopper kan utøves normalt for de første seks månedene.

Dag 1 til 15

På dette stadiet, ifølge "Horse eierens hjem Veterinary Handbook" (Thomas Gore, DVM, et al, 2008), er føllet referert til som en "abort." Det driver fra livmoren til en av livmorveggene. Den vokser omtrent fire millimeter per dag. Hoppa vil ikke se ut som om noe er annerledes. Hun kan imidlertid nekte fremskritt i en hingst. Det er fortsatt for tidlig å gjøre noen tester for å positivt diagnostisere graviditet.

Day 16-120

Ved dag 16, bør Conceptus har festet til livmorveggen og kalles nå et foster. Den tidligste en graviditetstest kan gjøres er 21 dager etter parring eller kunstig inseminasjon. På denne tiden, kan en veterinær føle føllet og en gradvis endring i form av mare livmor gjennom en endetarms eksamen. For å være helt sikker, vil en veterinær utføre en ultralyd. Ved dag 30, kan hoppa få humørsyk og hennes appetitt vil begynne å øke. I mellomtiden vil fosteret bli en liten hårløs hest som veier litt over ett pund, komplett med hover og genitalia.

Dag 120-240

Føllet ben vil bli lengre og det vil legge på seg. Hoppa aktivitet bør gradvis reduseres. Etter dag 100, vil håret begynne å vokse rundt leppene. Dag 150-180 er den tiden av mest dramatisk vekst, som et foster vanligvis firedobler i vekt på bare 30 dager. Etter dag 180, vil halsen ha forlenget. Manen og halen vil begynne å vokse.

Dag 241-399

Mares vil vanligvis føll etter dag 365, men "Horse eierens hjem Veterinary Handbook" bemerker at hoppene kan ha sunne føll opp til dag 399. Alle føll er født før dag 350 er klassifisert som premature. Enhver føll er født før dag 300 vil dø. Dette er når hoppa underliv vil bli enorm. Hennes appetitt vil øke sammen med hennes underliv. Etter dag 270, vil føllet har manke, hale og kroppshår. Etter dag 270, bør hoppe fôret økes med 15 prosent for å hjelpe føllet vekst sprute.

24 timer før føll

Hoppa vil foretrekke å være for seg selv og unngå selskap av mennesker, hester og andre dyr. Juret vil bule og melk kan begynne å dryppe fra spenene. Det kan også tørke til en gullfarget vulst på enden av spenen. Hvis melken begynner å strømme ut, bør det samles for føll fordi den inneholder verdifulle antistoffer.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com