Hva er forskjellen mellom Demerara og Turbinado sukker?

November 14

Hva er forskjellen mellom Demerara og Turbinado sukker?


For de fleste av sin historie, sukker var en kostbar luksus, prisen drives opp av arbeidsintensive produksjonsmetoder og behovet for tropiske plantasjer. Sukker selv var grov etter dagens standarder, vanligvis tar form av en solid lysebrun kake. Disse mindre raffinert sukker overleve i dag i form av spesialprodukter som Demerara eller turbinado sukker.

Om brunt sukker

Moderne kommersielle granulert sukker, enten hvit eller brun, er svært rene former av et komplekst sukker kalt sukrose. Det er forbedret gjennom fra sukkerrør eller sukkerroer, som hver er presset mekanisk å trekke ut en væske som er høy i naturlig sukker, så vel som forskjellige urenheter. Rent sukker utfelles i krystallform fra denne sirupaktig væske, som beholder de fleste av urenheter og en god del av søthet. Denne sirup, kjent som melasse, kan enten stå på krystallene eller blandes tilbake i krystallene for å gjøre brunt sukker.

"Rå" Sukker

Mest rørsukker produksjon er delt inn i to prosesser. De voksende områdene opererer fabrikker som produserer grov uraffinert sukker og flere graderinger av melasse, mens raffinerier i industrialiserte sukkerkonsumentland ta uraffinert sukker og foredle den til markedet form. Rå sukker ble opprinnelig kjent som fabrikk sukker, noe som betyr at de var mindre raffinert produkt som produseres i de sukkerproduserende regioner. I stedet for å fjerne all den krystalliserende sirup for melasse, ble en del av det venstre på krystallene. Dette sukker var blek gylden fra urenheter, som inkluderte stokk rester og noen naturlige former.

Demerara sukker

Demerara sukker ble opprinnelig produsert og sendt fra havnen i Demerara, i British Guyana. Den kommer i form av store, lyse gylne krystaller, litt klissete å ta på. Sin smak er lett og delikat, mindre påtrengende enn smaken av konvensjonelle brunt sukker i mange anvendelser. Det er ofte brukt for å blidgjøre kaffe eller te, for eksempel, der en tydelig melasse notat ville være uønsket. Mange desserter kaller for det, spesielt i britiske kokebøker. Demerara sukker er også ofte brukt i å blande drinker, særlig varme rum drinker.

turbinado Sugar

Turbinado sukker er svært lik i de fleste henseender til Demerara-stil produkt. Det er to merkbare forskjeller mellom dem. Turbinado sukker selges i litt finere krystaller enn Demerara, selv om det fortsatt er grovere enn vanlig hvit kornete sukker. Det er også mindre klebrig enn Demerara, med sine krystaller med det samme tørre, frittflytende karakter som hvitt sukker. Turbinado sukker er litt raffinert ved å dampe bort en del av sine melasse, som står for begge disse egenskapene. Både turbinado og Demerara-type sukker er som oftest fremstilt ved å tilsette melasse til hvitt sukker, snarere enn den tradisjonelle metoder.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com