Egenskapene til Cellofan

October 9

Egenskapene til Cellofan


Franske kjemikeren JE Branden utviklet cellofan fra plante cellulose i 1908 mens undersøker måter å gjøre tekstiler holder smuss. Den gjennomsiktige innpakningsmaterialet er kjemisk identisk med rayon, men blir formet til en tynn film ved å tvinge det gjennom en smal spalte inn i et bad av svovelsyre før videre behandling for å gjøre den fleksibel og fuktbestandig.

åpenhet

I en tid før plastfilm, var det stor etterspørsel etter en billig, gjennomsiktig emballasje. Cellofan er transparent for det synlige spektrum av lys, og muliggjør også omtrent 70 prosent av de ultrafiolette stråler mellom bølgelengde av 2900 og 3100 Ångstrøm til å passere gjennom. Den mister bare en liten mengde av sin åpenhet etter kontinuerlig eksponering for ultrafiolett lys over en lang periode, noe som gjør det nyttig for langtidslagring av pakket elementer.

permeabilitet

Ubehandlet cellofan er semi-permeabel, og blir brukt i flere vitenskapelige fremgangsmåter for å filtrere og separate forbindelser i oppløsning. Fukttette cellofan, behandlet med et belegg av vannfast lakk, har en meget lav diffusjonshastighet, slik at kun 270 mg av vanndamp per kvadratmeter per time til å passere gjennom ved temperaturer på 37,8 ° C. Materialet første vunnet popularitet som en innpakning til fukttette sigaretter og sigarer. Det er også en effektiv barriere mot mikroorganismer.

Styrke

Cellofan ble introdusert tidlig i det 20. århundre som et alternativ til papir innpakning materiale. Det ble ansett å være overlegen både for sin åpenhet og sin styrke - cellofan har høyere strekkstyrke enn all-rag fint papir som brukes på den tiden, og sprengstyrke sammenlignes med den beste kvalitet papir tilgjengelig. Den er tilgjengelig i tykkelser fra 9/10 000 tomme til 7/1000 tommer.

Birefringency

Cellofan har en interessant optisk egenskap som kalles dobbeltbrytning. Når plassert mellom to ark av polariserende materiale, cellofan molekyler fungerer som små prismer, utslipp farget lys når hvitt lys passerer gjennom dem. Denne karakteristikken, mer vanlig i krystallinske strukturer som kvarts, har ført til at noen kunstnere til å bruke den i interaktiv kunst, siden endring av vinkel og orientering av polariserende materiale og cellofan endrer utseendet på den resulterende lyset.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com