Tegn og symptomer på lungemetastaser

May 26

Tegn og symptomer på lungemetastaser


Lungemetastaser refererer til kreft som har spredt seg fra en annen primær kreft området. Metastaser betyr at lungene er en sekundær område. Plasseringen av kroppen der kreftcellene først oppsto kalles primære stedet for kreft. Når kreften har metastasert fra det primære område, til lungene eller andre steder på kroppen, er det ikke herdbart og er betraktet trinn IV.

Tegn og symptomer på lungemetastaser

Betydning

Kreftformer fra andre deler kan spre seg til lungene enkelt fordi blod fra de fleste deler av kroppen strømningen inn i hjertet og lungene før å bli distribuert til organer i kroppen. I så fall kan en hvilken som helst kreftcellen som finner veien inn i blodet bli sittende fast i kapillærene i lungene. Lungekreft er den ledende sekundær kreft, eller den ledende websiden for metastaser fra andre kreftformer.

Nettsteder av metastaser

Kreft i tykktarm, bryst, blære, testiklene eller prostata er den vanligste primære kreft med lungemetastaser. Kreften kan spre seg til lungene uten å gi noen tegn på at det har spredd seg, før kreftcellene har begynt å vokse og formere seg i slimhinnen i lungene.

vedvarende hoste

En vedvarende hoste er en potensiell symptom på lungemetastaser. Når en hoste fortsetter i lang tid, og går ikke bort til tross for behandling, kan dette være et tegn på at primær kreften har spredd seg. I avanserte stadier, er hoste sannsynlig å være ledsaget av blod.

bryst~~POS=TRUNC Infeksjoner

Siden lungene "funksjonene er svekket av kreftceller, brystinfeksjoner blitt vanlig. Disse infeksjonene kan skje med alarmerende hyppighet og gravitasjon. De er preget av en kortpustethet, hoste og trøtthet.

Kortpustethet

Kortpustethet eller pustevansker er et tegn på lungemetastaser. Dette er et biprodukt av væskeansamling, noe som vanligvis skjer i området mellom bryst av veggen og lungene. Kalt pleuravæske, tilstanden blir forverret når kreftceller irritere pleura (de to ark av vev som dekker lungene). Dette fører til utilstrekkelig inntak av luften ut av lungene. Som et resultat, det er kortpustethet og en følelse av fylde. Redusert luftstrøm inn i lungene kan også forekomme fordi svulsten kan hindre strømmen av luft. Denne tilstanden kan også føre til tungpustethet.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com