Må jeg Plant blomsterfrø mars, april eller juni?

October 12Hvis du har vært hagearbeid for et år eller to, og ønsker å utvide din hage repertoar, vokser planter fra frø er trolig neste på å lære listen. En av de første spørsmålene du møter er når man skal plante blomsterfrø.

Siste Frost Dato

Den siste frost dato er den definitive guide for når man skal plante frø - så mye at det er grunnlag for all planting informasjon om alt fra frø til Farmers 'Almanac. For å bestemme den siste frost dato for ditt område, må du ta kontakt med ett av de ovennevnte kilder eller en omfattende USDA sone kart. Vanligvis skjer den siste frost dato i mars eller april i de sørlige og midtre atlantiske regioner, og i mai eller juni i nord.

Starter frø innendørs

Starter frø innendørs vil tillate deg å plante uker før den siste frost dato, siden frøplanter vil være økende innsiden. Dette betyr at selv om den siste frost dato for din region er i mai, kan du plante blomsterfrø i innendørs containere i april, deretter transplantere blomstene utendørs senere. Selv når den startes inne, men blomstene kan bare trygt plantet utenfor etter siste frost dato.

dekker Seedlings

En måte å presse sesongen ut og plante blomsterfrø litt tidligere er å plante et par uker (mest) før den siste frost dato og dekker plantet områder når frost er prognosen. Dette fungerer fordi den siste frost dato er et worst-case scenario, og i mange år den siste virkelige frost oppstår uker før siste mulige datoen frost har vært kjent for å oppstå. Hvis du velger denne ruten, kan du plante ut frø i slutten av mars (hvis den siste frost dato er i april) og dekke området med tarps i tilfelle av en sen frost. Hvis området du har plantet er liten, kjøpe glass hage bjeller og bruke dem til å dekke stiklinger og plantet områder.


© 2019 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com