Slik finner du ut hvor stor en maltesisk valp vil få

September 28

Slik finner du ut hvor stor en maltesisk valp vil få


The Maltese hunden er en populær familiehund, kjent for intelligens, lekenhet og fryktløshet. Voksen Maltese hunder finnes i mange forskjellige størrelser, men American Kennel Club (AKC) avle standarden angir en høyde på 8 til 10 inches, og en vekten under 3.18kg., Med en preferanse for 4- til 2.72kg. område. I et show setting, er en liten avvik fra størrelsen standard ofte oversett hvis den generelle kvaliteten på hunden er veldig bra. Selv om det er umulig å forutsi nøyaktig hvor stor en valp vil vokse, som kombinerer en rekke størrelse varslingsmetoder kan bidra til å danne et ganske nøyaktig bilde.

Bruksanvisning

grovt anslag

1 Spør oppdretter. De fleste maltesiske oppdrettere tar størrelsen i betraktning når du planlegger hvilke hunder å pare seg, og kan være i stand til å gi et rimelig estimat basert på den voksne størrelsen på tidligere kull fra en eller begge av foreldrene.

2 Se på foreldrene. Hvis begge foreldrene er av samme størrelse, vil valpen mest sannsynlig vokse til den størrelsen også. Hvis det er en stor forskjell i størrelsen av de to hunder, kan det dukke voksen størrelse være hvor som helst i dette området.

3 Sammenlign valpen til sine kullsøsken. Hvis valpen er mye mindre enn sine søsken, vil det trolig falle mot den lille enden av størrelsen spektrum. Motsatt, hvis det er mye større, det vil sannsynligvis vise seg å være litt større enn normalt.

4 Se på valpens fot. Hvis de er store i forhold til kroppen, kan valpen vokse til å bli en større maltesisk.

5 Klem valpens "ekstra hud". Hvis det ser ut til å være mer av det enn vanlig, betyr dette at valpen har mye plass til å vokse, og vil trolig være en større variasjon. Voksen Maltese hunder "fit" huden, med ingen til overs for rynker eller kjever.

6 Dobbelt valpens vekt ved 4 måneders alder. Forutsatt at valpen utvikler seg langs en normal vekstkurve, bør det være ca 50 prosent av voksen størrelse i denne alderen. Dette er den metode som oftest brukes av veterinærer.

Plot en vekstkurve

1 Sett opp et diagram. Etikett x-akse "uke #", og y-aksen "vekt" eller "høyde". Det er nyttig å spore både vekt og høyde på den samme figuren, ved hjelp av ulike fargeblyanter for hver.

2 Veie og måle valpens høyde på skulderen, og ta opp i riktig sted på grafen.

3 Gjenta ukentlig, innspilling resultatene hver gang, og koble prikkene horisontalt.

4 Analyser dataene. Fra 10 uker til 6 måneders alder, bør en maltesisk valp skal få omtrent samme mengde av høyde og vekt ukentlig.

5 Gjennomsnittlig den ukentlige gevinst og multiplisere det med antall uker igjen før valpens første bursdag. Svaret vil være hvor mye vekt eller høyde valpen vil få før den er fullt utvokst.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com