Forskjellen mellom kinesiske og japanske Krukker

March 4

Forskjellen mellom kinesiske og japanske Krukker


Handelen med japansk og kinesisk porselen begynte i begynnelsen av det 18. århundre. Kinesisk og japansk keramikk og keramikk var spesielt populær i Frankrike. Det ble et statussymbol for folk å vise verk i sine stuer og stuer. Dette fosser popularitet i kinesisk og japansk keramikk ført til mange samlere blande stiler i sine hjem. Det er viktig for den moderne samleren for å være i stand til å gjenkjenne egenskapene til hver nasjons keramikk, for å sikre nøyaktig innkjøp og display.

Felger

En av de mest talende måter å skille hvorvidt din krukke er av kinesisk eller japansk opprinnelse, er å undersøke felger og grenser stykket. I kinesisk stil, grensen vanligvis dekorert i Ruyi mote: en fargerik, pyntekant om en tomme i bredde. Den japanske stilen ikke har slik en forseggjort grensen. Istedenfor den japanske stilen har en tynn, sirkelmønster som er rødbrun, grønn eller blå.

Innsiden

Et annet påfallende forskjell mellom kinesisk og japansk keramisk arbeid, spesielt i krukker og vaser, kan finnes ved å undersøke det indre av stykket. Først er det forskjeller i tekstur. I kinesisk stil konsistensen er helt glatt, mens den japanske stilen favoriserer en tekstur som det av en appelsinskall. For det andre er det forskjeller i fargene som brukes på interiøret av bitene. Den kinesiske stil er nesten alltid turkis farge, mens den japanske stilen bruker marineblå, mørk gul, grå eller grønn.

markeringer

Porselen og keramikk fra Japan og Kina ble markert på noen måte av enten håndverker eller distributøren. Samlere er nesten alltid i stand til å finne merket på sin del, men har problemer med å oversette den. Med rette, så er det over 1500 kjente merkene som brukes for kinesisk porselen alene. Imidlertid kan egenskapene til mark være en indikator på opprinnelseslandet. Kinesiske merker vanligvis har et likt antall tegn om samme størrelse. Japanske merker er mer uregelmessig med odde antall tegn som regel i forskjellige størrelser og farger.

Avsluttes

De emaljering teknikker som preger japansk og kinesisk porselen ble oppfunnet i Kina. Kineserne hadde eksklusiv tilgang til emaljering materialer på grunn av en handel begrensning på Japan; imidlertid to hundre år etter Kina begynte enamelling den japanske begynte å gjøre det. De utmerket seg på det, utvikle flere forskjellige emaljering teknikker. Den Totai teknikken bruker en brun bark tekstur som finish.The Ginbari teknikken bruker lysere, mer gjennomsiktige emaljer. Den Akasuke teknikken bruker en gjennomsiktig emalje som resulterer i en rød farge når det er ferdig.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com