Virkningen av alkohol på planter

July 29

Virkningen av alkohol på planter


Gjennom prosessen med fotosyntese, planter skjult solenergi, vann og karbondioksid til karbohydrater og oksygen. Livet på jorden avhenger av tilstedeværelsen av planter. Men plantene kommer ofte i kontakt med alkoholer. Alkoholer er organiske kjemikalier med en hydroksyl (OH) gruppe bundet til et karbon (C) atom, som ofte er bundet til andre karbonatomer eller hydrogenatomer. Resultatene varierer når plantene får lov til å forbrenne alkohol.

Metabolisme av alkoholer

Enzymet alkohol dehydrogenase finnes i de fleste levende organismer, inkludert mennesker, bakterier og planter. Dette enzymet katalyserer reaksjonen av en alkohol til et aldehyd eller keton ved å fjerne et hydrogen fra alkoholen. Det finnes en rekke forskjellige alkoholer. Blant de mest vanlige er metanol, etanol og isopropylalkohol. Hver alkohol omdannes til et annet aldehyd eller keton med alkohol dehydrogenase. For eksempel hos mennesker, etanol omdannes til acetylaldehyde, mens metanolen omdannet til formaldehyd.

etanol

Etanol, eller korn alkohol, fremstilles ved fermentering av korn. Etanol er alkohol finnes i alkoholholdige drikkevarer. Etanol har en tendens til å hemme veksten av planter. Når etanol anvendes på blomster, forskere oppmerksom på at når vannet med en 5 prosent oppløsning av etanol, bremser plantevekst. Når en 10 pst alkoholoppløsning blir påført, blir anlegget stresset, og med en 25 pst alkoholoppløsning, planten dør. Dette kan være nyttig hvis vekst av planten trenger å bli undertrykt, slik tilfellet er med mange blomster. Når blomsten blir større, det visner og mister sin estetiske verdi. Under anvendelse av etanol, kan blomsten holdes mindre for en lengre periode.

metanol

Metanol er den enkleste alkohol. Det blir ofte brukt som en racing brensel og som et oppløsningsmiddel. Studier har vist at metanol faktisk stimulerer veksten av mange kulturplanter. Metanol anvendes ved anlegget stoffskifte på samme måte anlegget benytter karbondioksid. En oppløsning av 30 prosent metanol synes å være mest effektive for å øke planteutbyttet.

Isopropyl (rensealkohol)

Sytti prosent isopropylalkohol selges for antiseptisk bruk. Ved denne konsentrasjonen, kan den trygt sprøytes på planter for å drepe bladlus. Hvis anlegget er vannes med isopropanol, effektene er lignende til dem som etanol. På fem prosent konsentrasjon, er plantevekst forkrøplet, mens konsentrasjoner høyere enn 25 prosent har en tendens til å skade eller drepe planten.

Alkoholholdige drikker

Alkoholholdige drikker inneholder etanol ved ulike fortynninger. Harde væsker, så som vodka og whisky, kan fortynnes og anvendes på planter for å begrense plantevekst. Øl eller vin, men bør aldri brukes på planter. Sukkerinnholdet av øl og vin oppmuntrer bakterie- og soppvekst, noe som vil skade eller drepe planten.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com