Virkningene av Sound på planter

April 2

Virkningene av Sound på planter


Debatten om hvilken effekt lyden kan ha på planter kan inkludere de argumentene som Peter Tompkins og Christopher Bird stede i sin 1973 bok, "The Secret Life of Plants". De hevder at hele vegetal verden kan "skille mellom lyder hørbar for det menneskelige øret." Effekten at ulike frekvenser kan ha på plantevekst og helse forblir studert i et felt som har kommet for å bli kjent som "akustisk biologi."

Vekst

Illustrerer effekten som høres frekvens kan ha på plantevekst er fortsatt en favoritt science fair prosjektet. Til tross for emnet popularitet, de statistisk gyldige og vitenskapelig strenge eksperimenter for å isolere lydens mulige effekter er vanskelige å finne. Andre faktorer som bidrar til lyden blir studert kan være like eller mer ansvarlig for iøynefallende plantevekst. For eksempel, hvis noen snakker eller synger til en plante gir sin lydkilde, ville veksten demonstrere effekten av økt karbondioksid, som er vitenskapelig reprodusert. Høyere konsentrasjon av karbondioksid i luften uten en endring i temperatur gjør at anlegget kan mer effektivt bruke sitt vann for fotosyntesen og dermed vekst. Eksperimenter som bruker innspilt musikk som plantens lydkilden vanligvis reflektere kulturelle forutsetninger at klassisk musikk er "mer beroligende" enn andre typer musikk og dermed mer effektiv på å stimulere det bemerkes vekst kan registreres. Eksperimenter som bruker ultralyd stimulering, eller lyder hørbar for mennesker, kan produsere målbare resultater. En 28-dagers studie viser at etter å ha frø stimulert med ultralyd spire, kan plantene som vokser ut av dem gjennomsnittlig 87 prosent høyere enn i det "stille" kontrollgruppe. Noen kan vokse så mye som 150 prosent høyere.

fruiting

Et annet fokus på akustisk biologi er effekten at lyden kan ha på produksjon av en plante blomster og frukt. Noen eksperimenter hevder å ha produsert en 2kg. tomato gjennom effekten av lyd på en plante. Disse eksperimentene anta at planter, som mennesker, opererer i henhold til den gamle kinesiske meridian teori, som organiserer menneskekroppen i akupunkturpunkter som kobler kroppens 12 prinsippet organer. Meridian systemet forbinder sirkulasjons, nervesystemet og fordøyelsessystemet. En lyd-følsom plante meridian system ville få kontakt med sin karsystemet som transporterer ressurser i hele anlegget. Ifølge University of Washington professor Linda Chalker-Scott, Ph.D., forutsatt at planter operere som mennesker produserer feil vitenskap. (Se referanse 4). Eksperimenter ved å anta et anlegg meridian system søk etter frekvenser for å matche de av anlegget og få den til å produsere større frukt. Ifølge franske fysikeren og komponisten Joel Sternheimer, tomater vokse over dobbelt så stor når serenaded tre ganger om dagen. Han hevder at musikk notater skape hørbar quantum vibrasjoner som skjer "når aminosyrer bli med proteinkjeden."

Bevegelse

Andre eksperimenter som forutsetter en frukt meridian system Merk planter selvstendige bevegelse, ikke vekst, i reaksjon på lyd. For eksempel, en kinesisk studie av legume gress i landets Yunnan-provinsen bemerket at gress 'symmetriske blader "danse rytmisk til harmonisk musikk", men ikke svare hvis blåst eller berøring.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com