Virkningene av gibberellinsyre på planter

April 11

Virkningene av gibberellinsyre på planter


Selv gibberellinsyre høres ut som det er bare ett stoff, uttrykket faktisk refererer til en gruppe legemidler som kalles Gibberellins. Gibberellinsyre blir utskilt av en plante kalt Gibberella fujikur, og siden det er en potent hormon, det regulerer veksten i planter tilstrekkelig. Effektene av å bruke til og med en liten mengde av gibberellinsyre å stimulere plantevekst er ofte vellykket.

spiring

Gibberellinsyre er ofte brukt som et stoff for å stimulere spiring i frø som har blitt sovende. Dette er en av de mest vanlige og utbredt bruk av gibberellinsyre på planter.

Blomstrende

Hvis gibberellinsyre påtrykkes unge planter, er resultatet ofte for tidlig blomstring av anlegget. Ifølge California Sjeldne fruktdyrkere, "dannelsen av mannlige blomstene er generelt fremmes av konsentrasjoner på 10 til 200 ppm; kvinnelige blomster ved konsentrasjoner på 200-300 ppm "Disse doseringsmengder bør tas i betraktning når du bruker gibberellinsyre for tidlig blomstring.

Økt kapasitet fra frukt planter

I frukt planter som ikke er blitt skikkelig bestøves, blir gibberellinsyre brukes for å øke utbyttet frukten fra disse plantene. Ofte er den resulterende frukten steinfrie.

økt vekst

Gibberellinsyre påføres på planter for å øke den totale plantevekst, og det er ofte brukt på druer. Gibberellinsyre øker ikke bare antall druer per gjeng, men også den gjennomsnittlige størrelsen på hver drue.

frost~~POS=TRUNC

Gibberellinsyre, hvis sprayet på planter i full blomst, kan motvirke den dødelige effekten av frost når været blir kaldt.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com