Hva er en dårlig galleblæren diett?

October 11

Hva er en dårlig galleblæren diett?


Hvis du har galleblæren sykdom eller andre galleblæren-relaterte problemer, kan du allerede vet at enkelte matvarer kan sette din galleblæren i angrep modus. Gallestein er smertefullt nok som det er, men enkelte matvarer kan føre dem til å bli enda mer smertefull. Å vite hva slags mat for å unngå kan bidra til å eliminere fremtidige galleblæren betennelse og irritasjon samt gallestein.

Foods høy i kolesterol

Unngå mat som har høyt kolesterol, for eksempel eggeplommer. Galleblæren jobb er å lagre konsentrert galle. Kolesterol og fett i disse matvarene er vanskelig å fordøye under normale forhold, men når galleblæren er betent eller du lider av gallestein, kan disse typer matvarer forårsake ytterligere blokkering eller lage din gallestein blir større. Raffinert mat som kaker eller kjeks inneholder ofte høyt kolesterol.

Spicy Foods

Når galleblæren er betent eller irritert, det siste du ønsker å gjøre er å konsumere krydret mat, som for eksempel varme vinger eller krydret chili. Krydret mat kan forverre tilstanden din og muligens forårsake symptomer som diaré, kvalme, oppkast og magesmerter. Å spise et tørt diett bestående av mat som kjeks, brød og frisk frukt og grønnsaker er bedre for galleblæren. Etter et tørt kosthold kan bidra til å lindre ytterligere magesmerter, diaré og kvalme.

fet mat

Fettinnholdet i stekt og fet mat gjør galleblæren jobbe hardere, noe som kan øke betennelse. Unngå alle typer stekt mat som løkringer, chips, fritert kylling, og lignende typer matvarer. En av de viktigste symptomene på galleblæren sykdom er en intoleranse for fet mat.

Meieriprodukter

Meieriprodukter som melk, ost og iskrem inneholder ingredienser som konserveringsmidler og kjemiske tilsetningsstoffer, som er vanskelig for galleblæren å bryte ned, noe som kan føre til ytterligere irritasjon og smerte. Meieriprodukter kan også føre til forstoppelse, noe som kan bidra til kvalme, noe som gjør det vanskelig å avgjøre om det er forstoppelse forårsaker kvalme eller galleblæren betennelse.

betraktninger

Hvis galleblæren forårsaker så mye smerte at du kan føle det stråle ut til ryggen din, må du kanskje ha det kirurgisk fjernet. Galleblæren er bare en liten del av fordøyelsesprosessen, og uten den, galle som produseres av leveren går rett inn i tynntarmen. Du kan oppleve diaré, kvalme og oppkast opptil åtte uker etter å ha galleblæren fjernet, men dette vil eliminere muligheten for fremtidige galleblære betennelse og galleblæren angrep.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com