Håndverk med en blåselampe

January 9

Håndverk med en blåselampe


En blåselampe bruker trykk butan, flytende naturgass eller propan for å gi fokusert varme. Denne varmen er mindre intens enn det som produseres av oksygen-acetylen fakler eller plasma kuttere, så det er ikke egnet for sveising eller skjæring jernholdige metaller. Imidlertid kan propanbrennere anvendes i en rekke håndverk hvor konsentrert varme er avgjørende. Blowtorches er åpenbart hjemme i en gullsmed studio eller butikk, men keramikere, tømrere og kunstnere også bruke dem.

Smykkedesign og metallbearbeiding

Blowtorches har mange bruksområder for metall håndverkere, enten de er gullsmeder eller swordsmiths eller modell tog amatører. Generelt sett fleste blowtorches kan ikke brukes til å smelte metall for støping av mindre brennbare gasser er kombinert med oksygen. Men blowtorches brukt til å binde eller myke, ikke-jernholdige metaller, slik at de kan bøyes, brettes, vridd, trukket inn i ledningen, og smidd i ulike former. Blowtorches brukes til å lodde metall. De kan også anvendes til å farge metall ved å brenne overflateurenheter.

Tredreiing og Trearbeid

Blowtorches er brukes til å farge tre, spesielt lyse treslag som aske. En liten, blyant størrelse blåselampe kan anvendes for å stipple og carmelize en liten trevirkestykke, slik som et smykkeskrin. En større blåselampe kan benyttes for å dramatisk sverte et større trevirkestykke, slik som en skrudd serveringsskål. Du bør aldri gjøre dette i ditt hjem eller garasje: du bruker flamme å farge et element som er iboende brannfarlig. Ha alltid vann hendig å slukke ulykker.

Keramikk

Potters bruke blowtorches på rakuware når det fortsatt er for varmt fra ovnen å bli berørt, for å forbedre blues og greener i glasur. Blowtorches er også brukt i konstruksjonen av store keramikk fartøy og stykker: pottemakeren bruker blåselampe til å radikalt øke hastigheten tørking av nedre deler av strukturen, slik at de kan støtte mer leire, raskere.

pyrography

Pyrography er kunsten brennende tre, lær eller papir for å legge til detaljer og fjerne materiale. Mens spesifikke Pyrography verktøy blir ofte brukt som ikke har en åpen flamme, er blowtorches også brukt i pyrografi. En blåselampe lar deg "børste" større område av arbeidsflaten, spesielt tre, lær og gresskar. Forskjellige blowtorches kan også brukes på tykt papir, spesielt hvis papiret er behandlet med vann.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com