Sunt kosthold for galleblæren

December 8

Sunt kosthold for galleblæren


Galleblæren sykdom rammer så mange som 20 millioner amerikanere, og kan forårsake smertefulle galleblæren angrep. Forårsaker disse angrepene er gallestein - harde biter av kolesterol eller bilirubin som blir sittende fast i galleblæren. Du har kanskje gallestein hvis du har mye av kolesterol i leveren, som ikke er relatert til mengden av kolesterol i blodet.

sunn slanking

En risikofaktor for sykdom i galleblæren er fedme, så hvis du er overvektig eller overvektig, snakk med legen din om hvordan du kan gå ned i vekt. Den sikreste og mest effektive måten å gå ned i vekt er å gjøre små endringer i kostholdet ditt over tid. Begynne å fokusere på å spise hele korn i stedet for raffinerte produkter, for eksempel, og frisk frukt og grønnsaker i stedet for sukkerholdig eller salt snacks og siden retter. Begynn å bruke lettmelk eller fettfri melk og andre meieriprodukter og spise mer magre proteinkilder og mindre kjøtt inneholder store mengder mettet fett.

usunn slanking

Hvis du mister vekt for raskt, kan du ha økt risiko for å utvikle gallestein. En rimelig vekttap målet er å miste mer enn 1 kg (2 lb) ukentlig. Å miste mer enn 1,5 kg (3 lb) per uke kan forårsake sykdom i galleblæren. Hvis du må følge en svært lav-kalori diett på grunn av helsemessige årsaker, spør legen din om medisiner som du kan ta for å oppløse kolesterol i gallen, fordi dette kan hindre dannelse av gallesten.

Hva du spiser

Å spise mat med høyt fiber og kalsium kan hjelpe avverge galleblæren angrep, men det er ingen sikker måte å hindre dem. Mellom 25 og 30 prosent av kaloriene bør komme fra fett å fremme galleblæren sammentrekninger. For eksempel havregryn med melk og bær inneholder både fiber og kalsium og ville lage en sunn frokost når ledsaget av en liten håndfull nøtter for fett. En salat med ost og et glass melk gir fiber, kalsium og fett til lunsj. Par en mager proteinkilde, som fisk stekt i olivenolje, med en varm grønnsak og et glass melk til middag.

Hva som ikke skal spise

Unngå å spise mat med mye mettet fett eller kolesterol. Egg, smør, helmelk og ost alle inneholder kolesterol, som gjør kjøtt. Å spise mye mat høy i fett som bakte kaker varer, donuts og cookies kan bidra til galleblæren problemer. Ikke kutt ut for mye umettet fett, men.


© 2019 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com