Reggio Emilia kunstprosjekter

June 26

Reggio Emilia kunstprosjekter


Den Reggio Emilia tilnærming til utdanning startet i en italiensk by etter andre verdenskrig. Grunnleggeren, Loris Malaguzzi, basert denne pedagogikk på ideen om at små barn er naturlig nysgjerrige, i stand til å lede sin egen læring, og er inspirert av omgivelsene sine. Selv opprinnelig rettet for tidlig utdanning, har amerikanske elementære lærere også begynt å ta i bruk denne pedagogiske stil. I Reggio Emilia skoler, er kunst et middel for elevene å kommunisere hva de lærer, eller hva de ønsker å lære.

Holiday Refleksjon

Det er vanlig for lærere å spørre elevene til å skrive eller tegne sine opplevelser av sine ferier når de kommer tilbake til skolen. I stedet gir studentene en skoeske til å samle suvenirer, for eksempel bilder, småstein, billett stubber, Urter eller andre naturlige og menneskeskapte gjenstander. Hvis du har samme klasse to år på rad, noe som er vanlig i enkelte Reggio Emilia skoler, be elevene å samle suvenirer enn deres sommerferien. Hvis du bare har de samme studentene for et år, kan elevene samle gjenstander over jul pause eller våren fordypningen. På den første dagen tilbake på skolen, la elevene presentere noen av sine minner til hele klassen. Spør elevene ikke bare om hva de så, men det de hørte, luktet, smakte og rørt. Gi studentene en rekke håndverk forsyninger som kartong, lim, piperensere, leire og maling. Be elevene lage et kunstverk av sine egne design med sine gjenstander. De kan enten lage et stykke reflekterende på ferie eller noe helt annet, som vil gi hint om hva de er interessert i å lære. Tillat fremtidige leksjoner å stamme fra denne prosessen. For eksempel, hvis en student bringer inn et kulturelt plakat som mange av studentene er fascinert av, kan du legge til rette for en leksjon på verdenskulturer i nær fremtid.

natura~~POS=TRUNC Art

Hvis du underviser en livsvitenskap leksjon på plantesorter, kan en culiminating aktivitet fokusere på kunst. På en solrik dag, forteller studentene at de kommer ut for å samle inn plantelivet. Den eneste retningen du må gi dem er at de skal samle inn mer enn en plante eller tre element, fra bakken eller fra en live oppdatering hvor anlegget er rikelig. Når du er tilbake inne, gi studentene maling og papir og be dem om å bruke sine samlinger for å lage et maleri. Noen elever kan bruke grener eller blader som børster. Andre kan spore sine planteprøver eller bruke maling til å feste dem til lerretet. Som studenter arbeider, peke ut til klassen navnene på de artene som hver elev samlet inn uttrykker variasjonen av den naturlige verden.

felles Mural

En sentral del av Reggio Emilia tilnærmingen er ønsket av barn til å samhandle med hverandre og respekt for hvert barn som individer. Rull ut et langt stykke av slakter papir og fortelle elevene at de vil skape et veggmaleri med temaet "The Class fellesskap." Fortell dem at noe er tillatt på veggmaleri, så lenge det respekt til alle i klassen. Før de starter, brainstorm med klassen hva de tror ordet "samfunnet" betyr. Spørsmål de spør du kan veilede fremtidige leksjoner. Hver gang du utdype begrepet samfunnet i fremtidige klasser, tillater elevene å legge til veggmaleriet.

Former og Farger

Tilrettelegging en kunst aktivitet som inkorporerer former og farger kan være rettet for de yngste eller eldste av elever. Lag noen diagrammer til å henge på veggen, for studenter å referere til, som er alder riktig. For eksempel kan yngre studenter nytte av å se på et diagram av primærfarger, og hva som skjer når noen av dem er blandet; de kan også se på et diagram av grunnleggende figurer med navnene deres. Eldre elever kan se på tredimensjonale figurer og mer komplekse fargekombinasjoner sammen med fargehjulet. Be elevene å lage et kunstverk som innebærer å eksperimentere med fargeblanding og former. Gi en rekke materialer. Oppfordre elevene til å blande andre farger enn de som presenteres på listene. Eldre studenter som arbeider med tredimensjonale figurer kan ha nytte av å ha tilgang til strå, leire eller piperensere.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com