Virginia Creeper Vine på bygninger

April 21

Virginia Creeper Vine på bygninger


Mens Boston eføy (Parthenocissus tricuspidata) tjener mer berømmelse fra maskering utmarks veggene på Chicagos Wrigley Field. Bostons Fenway Park og murstein hjem i New England, den villvin (P. Quinquefolia) er like dekorativ. Også kalt Woodbine, Virginia Creeper blader består av fem spisse kanter brosjyrer. Native til det østlige USA, gartnere dyrke det som en viltvoksende bunndekke eller en høy-klatring vintreet. Kraftig og stort, kan man villvin planten vokse 30 til 50 fot høy og nesten like bredt på en vertikal overflate.

Vedlegg

Villvin er vinstokker lås og feste til vertikale flater via modifiserte stamceller strukturer kalt suckers eller holdfasts. Disse klamrer vev gjør villvin en selvklebende vintre; ingen støtte eller tying er nødvendig for stilkene å forbli festet til murstein, mørtel, tre, vinyl eller aluminium bygg ansikter. Løfte opp bladene på villvin avslører lite, spiderlike pads - nummerering fem til ti - til som stråler ut fra en tynn sidegren på vinrankene feste til vertikal flate.

vekst~~POS=TRUNC Kjennetegn

Virginia Creeper Vine på bygninger


Siden det er en innfødt til et bredt spekter av jordsmonn og klima over hele det østlige USA, villvin er godt tilpasset til mange hageinnstillinger og vokser kraftig tilsvarende. Den vokser i sand eller tung leire, i full sol eller tung skygge. Om våren og sommeren når aktivt voksende, stammer de mange floppy av ny vekst lås og dekke alt de kommer i kontakt med. Når dyrket på en stor bygning, gjentatt og betydelig beskjæring vedlikehold er nødvendig for å holde vinduer, vinduskarmer, takrenner, dører og andre fasade har klar av stilker og blader. Hvis ikke vedlikeholdt, vil en bygning være fullt dekket og maskert av villvin.

Damage Bekymringer

Mens veksten av villvin vinstokker og holdfasts på en fasade av seg selv ikke skader strukturen eller fasaden, gjør det skape et dilemma. Når vintreet er på en bygning, fjerning av det er problematisk. Det er lett å skjære bort og defoliate den villvin, men spenneholdfasts forbli på fasaden. Trekke på vinranker og holdfasts kan trekke av fasadematerialer eller fester. Betong fasader eller solid murstein fasader er vanligvis ikke skadet når vinstokker er fjernet, men løse deler kan trekkes av med holdfasts. Skraping og sliping er nødvendig for å fjerne alle spor av holdfast vev fra en bygning overflate.

anbefalinger

Veie fordelene og gjeld villvin vedlikehold og bruk på en bygning grundig før planting. De mørke blanke, grønne blader i sommer og strålende rød-oransje fall farge visuelt myker bygningen og gir skygge til overflaten om sommeren. Når blottet for blader, ser du bygningen overflaten tilstand. Konstant beskjæring er nødvendig for å holde anlegget i grenser; det er ikke et anlegg for en liten enkelt- eller dobbel etasjes hus. Ikke bruk dette anlegget på vinyl ytterkledning eller malt treverk fasader, så det er ikke måten å male eller lett reparere når vintreet er vedlagt. Mindre bekymring oppstår på solid mur eller betong bygninger.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com