Bruk av Cetylalkohol

March 31

Bruk av Cetylalkohol


Cetylalkohol er vanligvis finnes i kosmetikk som en fuktighetskrem. Det er kjent fra over 10 forskjellige andre navn, blant cetanol og palmitylalkohol. Mange sjampo bruker cetylalkohol å bidra til å skape skum og rense skitt unna. Dens toksisitet er en mindre bekymring for selv om det kan skade nonreproductive organer ved svelging, alle sine bruksområder er eksterne.

cetylalkohol

Cetylalkohol er organisk opprinnelse. Det ble opprinnelig stammer fra hvalolje når kjemiker Michel Chevreul først oppdaget det i 1817, men nå er det hentet fra vegetabilske oljer, som kokos olje eller palmeolje. Ved romtemperatur har det en hvit, flassende utseende. Cetylalkohol er også kjent som cetanol, 1-heksadekanol, n-hecadecyl alkohol, palmitylalkohol, hexadecan-1-ol, Adol, Adol 52, Adol 520, Adol 54, alkohol C-16 og C atalco

Moisturiser

Fordi cetylalkohol tiltrekker seg fuktighet, er det funnet i mange balsam. Mange hud kremer bruker også dette stoffet for hydration formål. Det hjelper også å gjøre huden glattere.

surfaktant

Cetylalkohol er et overflateaktivt middel. En surfaktant - et ord som kommer fra uttrykket "overflaten handler agent" - er et kjemisk stoff som bidrar til å produsere skum når det blandes med vann. Dette skum bidrar til å fjerne skitt, noe som gjør cetylalkohol en viktig ingrediens i såper. Det gir også volum til mange sjampo.

toksisitet

Cetylalkohol er på Environment Canada Domestic Substance List som en kjemisk for lav til moderat bekymring. Forskere tror at det kan være en miljøgift, men dette har ikke blitt bevist entydig. Cetylalkohol kan skade nonreproductive organsystemer også, hvis inge; men siden alle produkter som bruker cetylalkohol er kun til utvortes bruk, bør ikke dette være en sterk bekymring. Ifølge United States Food and Drug Administration, er cetylalkohol "utpekt som trygt for generelle eller spesifikke, begrenset bruk i næringsmidler."


© 2019 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com