Ball & socket felles funksjon

June 5

Ball & socket felles funksjon


En kuleledd tilbyr et bredt spekter av bevegelse som tillater folk å ha fleksibilitet i sine skuldre og hofte. Denne fleksibiliteten betyr også at kuleledd tendens til å være ustabil. Skulder kuleledd skader er utbredt i aktiviteter som krever aktive repetitive bevegelser, inkludert golf, baseball, fotball, svømming og klatring. Forstå funksjon av leddene kan hjelpe deg med å beskytte dem mot skader.

skulder~~POS=TRUNC

Skulderen består av mange sener, leddbånd og muskler. Men det er det kuleledd som gjør at skulderen for å ha et bredt spekter av mobilitet. Denne felles gjør det mulig for skulderen til fullt ut å rotere i en sirkelformet eller utover måte. Den "ball" parti av skjøten er rund og passer inne i et hulrom referert til som "socket". Skulderleddet har et bredere spekter av bevegelse enn noe annet ledd i menneskekroppen.

skulder~~POS=TRUNC Funksjoner

Skulderen er kule og fellesfunksjoner ved presise bevegelser av ballen roterer inne i hulrommet av kontakten. Ballen rotasjon inne i hulrommet gjør at omfanget av bevegelse i skulderen. Ballen er beskyttet av brusk i kontakten. Leddbånd og sener er forbundet med denne felles og gi struktur og støtte til leddet.

Hip Joint og funksjoner

Hoftekule er den største felles av menneskekroppen. Den "ball" er leder av femur bein, den største bein i leggen. Den kontakten er et hulrom i bekkenbeinet. Hofte ball og socket er multiaksiale "Ifølge University of Michigan Medical School, dette betyr ballen og socket" bevegelse i et nesten uendelig antall akser gjennom ballen og joint. "Dette gjør at hip å bøye forover, bakover og sidelengs . Brusk omgir også leder av femur som ekstra beskyttelse og gjør at mobilitet for bein å bevege seg sømløst.

skulder~~POS=TRUNC

Ifølge Simon Moyes, en ortopedisk kirurg, er det tre vanlige skulderproblemer: Acromio klavikulær joint (ACJ) skade der leddbånd i felles bli skadet som følge av gjentatt bruk; rotator cuff impingement, som skjer når fire sener som dekker ballen av skulderleddet blir betent fra overforbruk; og rotator cuff tåre, som oppstår når ballen og felles sener rive fra overforbruk. En lege bør konsulteres når du føler smerter i skulderen.

Hip Skader

Ifølge staten Victoria (Australia) bedre helse Regjeringen nettside, de viktigste årsakene til hip ball og felles skader skyldes alder. Disse inkluderer Artrose, revmatoid artritt, ankyloserende spondylitt, beinbrudd og gled kapital femoral epifysen. Bløtvev smerter kan skyldes sports-relaterte skader. En lege bør konsulteres når du føler smerter i hoften.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com