Planter som lukker opp når du trykker på dem

September 23

Planter som lukker opp når du trykker på dem


Thigmonasty er det vitenskapelige begrepet for å beskrive planter som viser en real-time observer touch respons. Disse plantene faktisk beveger seg når du trykker på dem, som oftest i en avsluttende opp bevegelse. Mange forskjellige varianter av planter viser thigmonastic svar. Men ikke thigmonastic planter ikke alltid viser disse svarene for samme grunn andre planter gjør.

Mekanismer av nedleggelse

Thigomonastic planter har spesialisert strukturer som gjør dem i stand til å gjøre sine raske bevegelser. Den primære metoden for handling for noen er gjennom turgor. Turgor refererer til vanntrykk. Når en thigomonastic reaksjon utløses, enten gjennom stimulering av trigger hår eller reseptorer på planteoverflaten, blir en kjemisk aksjonspotensial igangsatt. At handlingen potensielle reiser til vacuole reservoarer av vann. Det er en ionisk depolariserende over overflaten av vakuolen og vann enten er trukket tilbake eller slippes inn i planteceller, slik at cellene enten for å forlenge eller forkorte. Denne raske endringer i turgor trykket i stor skala frembringer bevegelse. En alternativ mekanisme for lukking skjer gjennom en struktur som er kjent som en pulvinus. Den pulvinus er et organ som er dedikert til motor respons og kan sammenlignes med en "muskel" for anlegget. Den inneholder en flexor som vil forkorte ved stimulering av et aksjonspotensial og drive bevegelse. Den finnes i planter, som mimosa, og andre medlemmer av ert familien.

Kjøttetende Thigmonastic Planter

Noen thigmonastic plante bevegelses svar er utformet slik at anlegget til å jakte byttedyr. Disse plantene kan og fotosyntese, men tære på organismer å supplere ernæringsmessige mangler i deres miljø. Den mest kjente av disse kjøttetende planter er venusfluefanger. Dette anlegget produserer spesialiserte blader som danner to fliker av "munn". Disse lappene er piggete langs sine ytterkanter, og har tre spesialiserte hår på sin indre overflate. Når to eller flere av disse indre hårene blir berørt, flikene flytte nærmere sammen, fangst insekt i mellom flikene og pigger. Venus flytrap frigjør deretter sine fordøyelsesenzymer juice og oppløser insekt over tid. En plante som har et lignende virkningsmekanisme er vannvannhjul anlegget. I kontrast, sundew planter har tentakler som har klissete pigger som holder seg til insektet blir fanget. Når et insekt er fastlåst til disse toppene, stimulerer dette pulvinus ligger innenfor tentakkel, som vil enten slenge insekt lenger inn i fellen, eller vil vikle tentakkel rundt dens byttedyr for å bringe flere pigger nærmere i kontakt med insekt.

Defensive Thigmonastic Planter

Mimosa anlegget ikke tære på andre organismer. I stedet blir de thigmonastic bevegelsene utføres for defensive grunner. Ved berøring, bladene av mimosa anlegget kontrakt før de lukker og ligge flatt langs stammen. Mimosa anlegget er interessant spesielt i at dets thigomonastic svarene vil vise graderinger, avhengig av styrken av berøring. Lette berøringer vil føre til bare små sammentrekninger eller sammentrekning av bare bladene rørt. En litt sterkere kontakt vil føre til fullstendig lukking av bladet og svar fra nabo blader. Detaljer som er sterke nok til å forårsake skade på bladet vil føre bladene på motsatt side av anlegget for å lukke. Disse svarene tjene til å beskytte mimosa fra skadedyr og dyr som lever av mimosa. En annen plante med lignende reaksjoner er telegrafen anlegget, eller Machaerium arboreum vine.

Andre Thigmonastic Planter

Selv om kjøttetende og defensive reaksjoner er de vanligste årsakene til å lukke opp ved berøring, noen thigmonastic svar tjene andre funksjoner. Noen Vining planter har tentakler som tips også er berøringsfølsom. Disse tentakler vil trekke på berørings stimulering, initiere en coiling thigmonastic reaksjon som noen ganger er veldig rask. Dette kveile responsen lar vintreet til å feste seg til en støtte ved å lukke rundt det å hjelpe til med vekst. Utløseren-anlegget viser thigmonastic bevegelse som forbedrer sin reproduktive suksess. De pollenknapper av trigger-anlegget finnes i en standard "spent" posisjon. Når et insekt lander på blomstre av utløseren-anlegget, det stimulerer anther, som branner og lander på insekt, avsette en last av pollen på kroppen sin.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com