Hva er de ulike oppladbare batterier?

December 11

Hva er de ulike oppladbare batterier?


Oppladbare batterier har blitt mer populært på grunn av miljøhensyn og ønsket om å spare penger. De kan brukes på nytt og ofte resirkuleres når de ikke lenger har evnen til å lade. Det finnes ulike typer oppladbare batterier tilgjengelig, inkludert nikkel metallhydrid, nikkel-kadmium, nikkel-sink og litium-ion.

Nikkelmetallhybrid

Nikkel metall hydrid (NiMH) oppladbare batterier gir 1,2 volt og en høyere energi lagringskapasitet enn andre typer oppladbare batterier, som nikkel-kadmium (NiCd). De tar lengre tid å miste sin kostnad og ikke har en minneeffekt, slik at batteriene å lade hver gang de lades. Memory effekten oppstår hvis batteriet ikke er helt utladet når lading, og skaper en ny redusert maksimal energi lagringskapasitet. Mens det er ingen minneeffekt, kan NiMH-batterier bukke under for spenning utarming, men dette kan unngås ved å utføre en og annen fullstendig utladning og deretter en full opplading. NiMH-batterier kan bli skadet av overlading eller feil lagring, slik som å forlate en enhet på som gjør at polariteten på batteriet for å bytte, noe som gjør det slik at batteriet kan ikke lades. NiMH oppladbare batterier er ideelle for høye drenerende elektroniske systemer som CD-spiller og leker. De er også resirkulerbare.

Nikkel-Cadmium

Nikkel-kadmium (NiCd) oppladbare batterier er også lav-celle-spenning batterier med 1,2 volt. Et lite batteri med en høy hastighet utslipp, bruker denne kadmium, et meget giftig tungmetall. Nyere versjoner av denne type batteri har ikke minneeffekt og kan gjenvinne sin fulle lagringskapasitet ved fullt utlading og fullføre en full opplading, flere ganger. NiCd-batterier er lik NiMH-batterier ved at de kan også oppleve problemer fra overlading, noen ganger med gamle batteriladere og feil oppbevaring. Disse batteriene er ideelle for elektroverktøy, barbermaskiner, motorredskap og leker. De blir faset ut som følge av innføringen av NiMH og lithium-ion-batterier.

Nikkel-sink

Nikkel-sink (NiZn) oppladbare batterier ble utviklet for å erstatte militære sølv-sink batterier. De tilbyr en høyere spenning på 1,6 volt og med et høyere utslipp rate, de leverer energi raskere og tilbyr en høy strømytelse. NiZn batterier har en rask oppladning evne og tilby noen miljømessige fordeler som å være helt giftfri og ikke-brennbart. De er også resirkulerbare. Mindre NiZn batterier, som AA, er nyttige for elementer som kameraer og GPS-enheter. Større NiZn batterier kan brukes for scootere, elektriske sykler og gressklippere.

Lithium-Ion

Lithium-Ion (Li-ion) batterier har en høy energitetthet og kan lagre mer energi for sin størrelse og vekt i forhold til andre oppladbare batterier. Li-ion batterier kommer i høyere spenninger, slik som 3,7 volt, og med en lavere selvutladning, vil de beholde sin kostnad for en lengre periode enn andre typer. Mens de har sine fordeler, er disse batterier har en tendens til å være mer kostbart for en rekke årsaker: de er mer vanskelige å lage, de inneholder kretser for å unngå overlading eller skade fra undercharging og de krever spesielle ladere som overvåker ladingen. Disse batteriene kommer i forskjellige størrelser, slik at en lader kan være vanskeligere å finne.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com