Tradisjonelle Mexican Foods av Quintana Roo

January 18

Tradisjonelle Mexican Foods av Quintana Roo


Den meksikanske delstaten Quintana Roo har en kystlinje som strekker seg fra Cancun til Belize. Som et resultat av sjømat påvirker tungt på tradisjonelle retter fra staten og ulike retter dra nytte av den overflod av tropiske råvarer tilgjengelig. Kulinariske påvirkninger fra Maya-kulturen vises også i retter som cochinita pibil, en marinert svinekjøtt fatet.

cochinita Pibil

I denne Mayan-inspirert fatet, en marinade bestående av sur appelsinjuice, hvitløk, kanel og achiote lim, et lim som stammer fra Achiote frø, smaker svinekjøtt. Cooks marinere kjøttet i opptil en dag før matlaging. De deretter vikle kjøttet i en banan blad omtrent fire fot lang og kok hele fatet i ca tre timer.

Poc-Chuc

Svinekjøtt steker marinere i en blanding av sur appelsinjuice, timian og oregano. Achiote lim gir en jordnær smak og en gul farge til dish.The svinekjøtt steker blir så grillet, og serveres ofte med en side av syltet rødløk og mais tortillas. I en variant av parabolen, er en krydret løk saus servert med svinekjøtt i stedet for syltet løk. Poc-Chuc er en Mayan rett som utviklet seg i førkolumbisk. Opprinnelig var rett laget av stekt villsvin, men ble svinekjøtt den viktigste ingrediensen når den spanske introduserte griser til området.

Tikin-Xic

Parabolen, også stavet "tik-n-Chik," kombinerer fisk med achiote lim, et fast innslag i Quintana Roo matlaging. Pastaen er laget av frøene av annatto treet, kombinert med pepper, spisskummen, og nellik. Hele fisk marinates i ca tre timer og deretter plassert på en banan blad med løk, tomater og paprika, og belagt med olivenolje og øl. Retten så bakes i ca 40 minutter, og serveres med banan blad som garnityr.

Panuchos de Pavo

For å gjøre panuchos de Pavo, er mais tortillas fylt med en malt svart bønnepasta og hardkokte egg. Kokken brytes deretter tortillas og pommes frites dem, tradisjonelt i smult, men noen ganger i andre fett som smør eller olje, før garnityr dem med biter av kalkun og løk.

Chocolomo

Chocolomo har kalvekjøtt marinert i en kombinasjon av lime, hvitløk, løk, habanero chili og mild paprika. Kjøttet er kokt, og retten serveres med tortillas og limeskiver som garnityr. Retten har en sammensmelting av mayaenes og spanske kulinariske kulturer. Navnet i seg selv er en kombinasjon av en Mayan ord og et spansk ord; i Mayan, "Choko" betyr varmt, mens i spansk "lomo" betyr loin steke.

Dulce de Coco

Dulce de Coco er en dessert som utnyttet råvarer tilgjengelig i Quintana Roo. Navnet betyr kokos godteri, og kombinerer kokos, sukker, fordampet melk og vanilje med biter av kandisert ingefær. Dessert er bakt i ca en halv time og avkjølt til romtemperatur før den ble servert.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com