Typer av leddene i kroppen

August 12

Typer av leddene i kroppen


Uten ledd, vil kroppen ikke være i stand til å bevege seg. De gir et sted for muskler, bein, leddbånd og sener å koble til. Etter at hjernen sender et signal til å flytte, den riktige musklene kontrakten og trekke på bein. I tillegg sener og leddbånd stabil bevegelsen. Kroppen din har mer enn en slags felles. Kroppen din har ledd som ikke beveger seg kalles synarthroses. Det har også ledd som bare tillater at små mengder av bevegelse kalt amphiarthroses. Den siste klassifiseringen er diarthrosis leddene, som tillater mer bevegelse. Det er seks typer diarthrosis ledd. Hver type felles avgjør hva bevegelser et bestemt område av kroppen din kan gjøre.

Hengslene Joint

En hengselledd er akkurat som det høres ut, og fungerer som et hengsel på en dør. Det tillater bare fleksjon og ekstensjon. For eksempel, er albueleddet et hengselledd som lar deg rette og bøy armen. Når du rette en felles bevegelsen kalles forlengelse. Når du bøyer leddet bevegelsen kalles fleksjon.

Saddle Joint

En sadelleddet er konstruert for å tillate et bredt spekter av bevegelse. Det er hvor to bein kommer sammen på en måte som gjør at de kan støtte hverandre. Den eneste sal ledd i kroppen er i tommelen. Den lar tommelen til å bøye, rette ut, rotere og nå over hele håndflaten.

Kuleledd

I et kuleledd, på slutten av en ben er avrundet og det andre benet er buet innover. Disse typer av skjøter tillate den mest bevegelse. Eksempler er hip og skulder leddene. De er også den mest utsatt for skade på grunn av mengden av bevegelse de tillater.

Pivot Joint

En pivot felles lar deg slå eller rotere. Den inneholder ett ben som er avrundet, mens det andre benet har en ringform på sin ende. nakken inneholder et dreieledd, slik at du kan snu hodet for å se side til side og tippe den til side.

gliding Joint

En glidende ledd består av to ben som begge har en flat overflate. Dette tillater dem å gli over hverandre for å tillate bevegelse. Denne typen felles gir også sirkulære bevegelser. Disse leddene er funnet mellom bein av fingre og tær. De lar fingrene og tærne for å gå opp og ned og fra side til side. Det er også gliding leddene i håndleddene og anklene.

Condyloid Joint

Condyloid ledd tillate fleksjon og ekstensjon og en liten mengde rotasjon. Et eksempel er din kjeveledd eller kjeve felles. Knokene i fingre og tær er også condyloid ledd.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com