Mysterier Mars forklart

April 10

Mysterier Mars forklart

"I dag, hjulene av Curiosity har begynt å skinne stien for menneskelige fotavtrykk på Mars. Nysgjerrighet, den mest sofistikerte rover noensinne er bygget, er nå på overflaten av den røde planeten, hvor den vil forsøke å svare på eldgamle spørsmål om liv noensinne har eksistert på Mars -. Eller om planeten kan opprettholde liv i fremtiden "

- NASA-administrator Charles Bolden (05.08.2012)

ASA's Curiosity rover trundling around on the Martian surface is a stark reminder of how much there still is to learn about the red planet. N ASAs Curiosity rover trundling rundt på Mars-overflaten er en sterk påminnelse om hvor mye det fremdeles er å lære om den røde planeten. Det kan være en fenomenal visning av teknologiske prowess, med avtagbare varmeskjold, fallskjermer, himmel kraner og jet thrustere, men årsaken til reisen er vår egen uvitenhet. Reiser til Mars har lenge vært en drøm for menneskeheten, og den nyeste rover håper å bringe oss stadig nærmere svaret på noen av de vedvarende spørsmål om den røde planeten.

Er det eller har det noen gang vært liv på Mars?

Mysterier Mars forklart

De små mysterier er alltid lettere

I tillegg til å trykke på ønsket om å bevise at vi ikke er alene i det kalde, stadig ekspanderende univers, gjør Mars presentere noen mindre alvorlige mysterier. En av disse er den beryktede "ansikt" av Cydonia-regionen, som viste seg å være en mindre enn imponerende naturlig landform. Lunatic teorier hadde kjørte vilt til Mars Global Surveyor begynte å ta mer, mye skarpere bilder av den antatte ansiktet. Etter to gradvis klarere bilder, ble de fremmede konspirasjonsteorier endelig slått ned.

I mars 2012 hobbyastronomer også begynt å legge merke til en bisarr sky som svever høyt i Mars stratosfæren. Dette forundret forskere i en uke, som var med tanke på at det kan ha vært en støvsky kastet ut fra et meteorittnedslag. Men etter nøye gransking, bestemte de at det var sannsynlig en sky av vanndamp. Vann er bra, men de fleste ville sannsynligvis foretrukket "mysteriet skyen" å være et resultat av en katastrofal kosmisk kollisjon eller kanskje en Star Trek-stil gass livsform.

Hvis livet finnes noe annet sted i vårt solsystem, er Mars en av de viktigste utfordrerne. Folk over hele verden er desperate etter å finne ut om det finnes liv andre steder i universet. Selv om det er en av de viktigste interessene til folk lære om Curiosity rover, forskere må være mye mer realistisk om det. John Grotzinger, en ledende forsker på oppdrag, bekreftet at «Nysgjerrighet er ikke en livsoppgave. Det vi gjør i dette oppdraget er å utforske for beboelige miljøer. "Beboelige miljøer ikke bevise det var eller er livet, men at det kunne feasibly eksisterer eller har eksistert på planeten. De er ikke ventet komplekse, intelligente skapninger som lever i underjordiske metropoler, men muligens bevis på siste mikrobielle organismer.

Det mest fristende lesing er registrert som relaterer seg til liv på Mars ble tatt av Viking. Dette var det første fartøyet som noensinne lander på Mars-overflaten, og det oppdaget noe svært uvanlig på sin jakt etter livet. Metylklorid og diklormetan ble funnet på overflaten, som vi kjenner på jorden som organiske (redningsrelatert) kjemikalier. Målingene ble til slutt skylden på forurensning fra rengjøring væsker fra jorden, men bølgene de skapte fortsatt kan merkes. 36 år etter at Viking landet på Mars, Nysgjerrighet satt av for å undersøke det samme problemet.

Til tross for alt dette interesse og utforskende innsats, er sjansene for å finne liv på Mars nå synes slank. Planeten er tørre, ganske kaldt og også ganske radioaktiv. Jordens magnetfelt beskytter oss fra konsekvent "solvinden" av ladde partikler, men Mars 'magnetfelt forsvant rundt 500 millioner år etter planetens formasjonen. Årsakene til dette er uklart, men den ledende teorien er at en rekke betydelige asteroide virkninger opprørt temperaturen balansen som kreves for konveksjon (hvordan planeter generere et magnetfelt). Dagens Mars er sannsynligvis blottet for livet, fordi den mangler denne magnetiske skjoldet, men planetens mer gjestfrie historisk atmosfære kan ha lov til livet å blomstre.

Er det fortsatt vann på Mars?

Mysterier Mars forklart


Jakten på liv i økende grad knyttet sammen med jakten på vann. Årsakene til dette er ganske enkel: livet krever kompleks kjemi og vann er den mest tallrike effektive "løsemiddel" (som lar andre kjemikalier for å bli oppløst i det) i universet. Karbon og andre elementer som kreves for liv får en perfekt sted for å kombinere i flytende vann. Noen forskere mener at Mars en gang var varmt nok for vann å eksistere på overflaten (i hvert fall noen steder), noe som indikerer at liv kunne ha eksistert på planeten.

Det er rikelig bevis for den forrige eksistensen av vann på Mars. Viking funnet betydelige mengder vann i planetens jord og tilsynelatende elvedeltaer, daler og hav senger har blitt identifisert på overflaten. Mars-overflaten har også mange mineraler som krever vann for å danne, som legger videre vekt på ideen. Det er tenkt å fortsatt eksistere dypt under bakken og muligens for flyktige øyeblikk på overflaten. Den dystre atmosfærisk trykk ville hindre den fra varig veldig lenge, men spormerker har blitt observert i en skråning i en av Mars 'kratere som kunne tyde på en fjær tid salt vannføring.

Ved å analysere lagene av stein innebygd i Mount Sharp, vil Curiosity gi forskere med en miljøhistorie Mars. Ikke bare vil dette utdype vår forståelse av planetens siste, bør det gi forskerne en idé om når livet ville vært mulig på Mars og hjelpe dem med å identifisere mulige tidligere beboelige områder å fokusere på i fremtidige søk.

Grunnlegger og president i Mars Society, Robert Zubrin, oppsummerte viktigheten av vann for liv på Mars ved å si at "Hvis en tenker lover vitenskapen om livet på jorda er det samme andre steder i universet - som jeg gjør - så er det rasjonelt å tro at livet har utviklet en gang på Mars når det var en varm og våt planet. Det kan nå være fossiler på overflaten og kanskje levende organismer jordiske. "


© 2019 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com