Ulike stadier av skjoldbruskkjertelkreft

July 10

Ulike stadier av skjoldbruskkjertelkreft


Skjoldbruskkjertelkreft er relativt sjeldne, melder American Cancer Society, og de ​​fleste typer er svært kureres. Staging, graden av sykdommen, blir brukt til å forutsi prognose og bestemme behandling. Stadium av kreft i skjoldbruskkjertelen bestemmes ved biopsi og avbildning, slik som MRI og røntgen. Fordi deres overlevelse er høy, er folk som er yngre enn 45 med visse skjoldbrusk kreft subtyper klassifisert i tidlige stadier.

Stage I skjoldbrusk kreft

TNM staging system, et mye brukt verktøy, brukes til å beskrive skjoldbruskkjertelkreft. T står for primærtumor, mens N refererer til de regionale lymfeknuter og M beskriver metastaser til fjerne områder. Verdiene for hver enkelt blir kombinert for å bestemme stadiet. I motsetning til andre kreftformer, TNM verdier for hver fase av skjoldbruskkjertelkreft avvike noe i forhold til pasientens alder og undertype.

Stage II skjoldbruskkjertelen

Overlevelsesraten fem år etter diagnose for stadium I skjoldbruskkjertelkreft er 100 prosent. Svulsten er mindre enn 2 cm og har ikke spredd seg til lymfeknuter eller spredning, ifølge American Cancer Society. For folk yngre enn 45 år med papillær og follikulær skjoldbrusk kreft, som er langsomt voksende, er alle størrelse svulster betraktet scenen I.

Stage II skjoldbruskkjertelen

Overlevelsesraten for trinn II i skjoldbruskkjertelen på fem år er 100 prosent for papillær og follikulær skjoldbrusk kreft, og 98 prosent for marg svulster, melder American Cancer Society. For de to første, er et stadium II skjoldbrusk svulst definert som mer enn 2 cm, men mindre enn 4 cm i størrelse og har ikke spredd seg til lymfeknuter eller fjerne områder. For medullær skjoldbruskkjertelkreft, er en svulst i alle størrelser uten spredning anses stadium II. For personer under 45 år med papillær og skjoldbrusk kreft, alle størrelser svulst som har spredt seg fjernt anses stadium II sykdom, i henhold til "Håndbok for Staging av kreft."

Stage III skjoldbruskkjertelen

Den viktigste faktoren i å definere stadium III kreften spredd seg til lymfeknutene rundt halsen uten å fjerne sykdom. For papillær og follikulær kreft, er et stadium III svulst definert som at over 4 cm, mens for medullær kreft svulsten kan være hvilken som helst størrelse, forklarer American Cancer. De fem års overlevelse er 93 prosent for papillær subtype, 71 prosent for follikulære tumorer og 81 prosent for medullær skjoldbruskkjertelkreft.

Stage IV skjoldbruskkjertelen

Stage IV kreft er det som har spredt seg til fjerne steder. Pasienter på dette stadiet har de fattigste overlevelse. Halvparten av folk med papillær og follikulær svulster i live er fem år etter diagnose, sammenlignet med bare 28 prosent av disse marg svulster, ifølge American Cancer Society. Alle pasienter diagnostisert med anaplastisk skjoldbrusk kreft, en sjelden, aggressiv subtype med celler vesentlig annerledes enn normale skjoldbrusk celler, er klassifisert som stadium IV og bare 7 prosent av dem er i live fem år etter diagnose.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com