Ulike stadier av Økende en tomatplante

May 5

Ulike stadier av Økende en tomatplante


Tomatplanter er kald-sensitive subtropiske stauder som er plantet som varme-sesongen ettårige i grønnsakshager. Gartnere kan velge fra bokstavelig talt hundrevis av tomat varianter som varierer i plante type, dager til å høste, sykdomsresistens, farge, form og størrelse. Selv om mange varianter eksisterer, kan alle disse tomatplanter gå gjennom de samme stadier av vekst.

tomat frø

Tomatplanter begynne fra frø som er kjøpt i frø fra ulike butikker, eller innsamlet fra modne tomater fra forrige sesong og lagret. Dette varme-sesongen grønnsaker krever jord temperaturer på minst 12,8 grader C for å spire. Frøene kan bare plantet ute på steder med varme nok jord og er ofte startes inne seks til åtte uker før den siste forventede frost. Legg topp kvalitet jord til 2-tommers potter, dempe jord og deretter sår ett eller flere frø 1/4 tommers dypt i hver potte.

tomat Seedlings

Hold pottene i et varmt sted og opprettholde fuktig jord før spirene dukke opp i en uke eller mer. Flytt tomat spirene til stedet med full sol og fortsette å opprettholde fuktig jord. Tynne spirene til en per pott når de nå 3 inches høy. Skjær frøplante i stedet for å trekke dem ut for å hindre skade på gjenværende frøplante røtter. Transplant tomat seedlings i 4-tommers potter og deretter 6-tommers potter som spirene vokse seg større. Dette gjør rotsystemet av tomat seedlings å bli større og sterkere.

tomat transplantasjoner

Klargjør planting området utenfor når jorda varmes i løpet av våren. Innlemme organisk materiale inn i topp 12 inches å berike jorda - og sakte, over flere dager, akklimatisere tomat transplantasjoner på utsiden forhold. Dig hull for transplantasjoner dype nok til å begrave alle, men de to øverste settet med blader. Fjern de nederste bladene på transplantasjoner å oppmuntre rotvekst, fylle hullene og deretter suge hver transplantasjon med vann å gjøre opp jorda. Space transplantasjoner 1 1/2 til 3 fot fra hverandre i rader 2 til 4 fot fra hverandre, avhengig av variasjon.

modne planter

Tilførsel minst en tomme av vann ukentlig i fravær av nedbøren - så lenge tomatplantene vokser. Påfør en startpakke gjødsel ved planting som anvist og installere bur eller annen støtte for Vining eller ubestemte tomater. Dekk området rundt plantene med mulch å avskrekke ugress eller nøye dyrke for å fjerne ugress. Påfør en balansert gjødsel, slik som 10-10-10, som beskrevet på etiketten gjennom hele vekstsesongen. La fruktene å fullt modnes på plantene før innhøsting.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com