Tattoo blekk og hårfarge allergi

September 6

Tattoo blekk og hårfarge allergi


Allergiske reaksjoner på både hårfarge og tatovering blekk er sjeldne og forekommer ikke i et stort antall mennesker. Men for folk som vanligvis bruker oksiderende hårfarger og henna tatoveringer, kan forbindelsen mellom disse to ulike allergier har en felles kilde. Som med alle allergier, for å bli diagnostisert riktig, en lege mening bør søkes.

Sammenhengen mellom hårfarge og Henna tatoveringer

Den felles forbindelse for folk som er allergisk mot både hår fargestoffer og henna tatoveringer er deres følsomhet for paraphenylenediamine (PPD). Så mange som to tredjedeler av hårfarger kommersielt tilgjengelig i dag bruke PPD som en primær farge ingrediens. Denne felles kjemiske stoffet kan også bli funnet i tekstiler, kosmetikk, trykkfarger og svart gummi.

symptomer

Personer som lider av en allergisk reaksjon på PPD kan utvikle allergisk kontakteksem, noe som resulterer i utvikling av granulomer, rødhet og kløe eller brennende følelse i det berørte området. Kontakt urticaria er en mindre vanlig reaksjon som forårsaker røde flekker over hele kroppen, hvesing, vanskeligheter med å svelge, nysing og oppkast. Til slutt, men sjelden noen tilfeller av anafylaktisk sjokk, som resulterer i et fall i blodtrykket blandet med hevelse som blokkerer luftveiene, er rapportert å være forbundet med PPD allergi.

Behandling

Å behandle kontakteksem, vaske det berørte området med en mild såpe for å fjerne overflødig farge og deretter bruke enten en to prosent hydrogen peroxide løsning eller en kompress av kalium granateple i 1: 5000 fortynning. For å berolige stramhet i huden, bruke en kjølt dressing av olivenolje og lime. For ekstreme symptomer, for eksempel kontakt urticaria eller anafylaktisk sjokk, bør lege oppsøkes umiddelbart.

Unngå PPD Følsomhet

Hold deg unna alle hårfarger som ansetter en oksidasjon system, vanligvis gjenkjennelig ved å komme i en to-flaske sett som må blandes før du bruker den til håret. Bruk verne plagg hvis eksponert til PPD er en yrkesmessig fare der du arbeider. Dessuten er PPD brukes i noen lokalanestetika, så informere legen din om din allergi eller følsomhet før under operasjonen.

Andre mulige årsaker

For både hår fargestoffer og tatoveringer, kan latekshansker brukes av personen som anvender hårfarge eller tatoveringer på kroppen din. Hvis du har en historie med lateks følsomhet, kan dette være den egentlige årsaken til dine allergiske reaksjoner, ikke PPD som blir brukt på deg. Hvis du finner ut at du er allergisk mot lateks, spør din frisør eller tatovør å bruke ikke-latekshansker som er lett tilgjengelig fra mange forhandlere.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com