Den naturlige habitat for en Spider Monkey

September 9

Den naturlige habitat for en Spider Monkey


Spider aper (Ateles geoffryi) er lange lemmer, brun, svart eller rød-farget primater som lever i regnskogen kalesjer i Sør-Amerika og Mellom-Amerika. Til tross for sin vane av å bo i den beskyttende baldakin laget av skogen, edderkopp aper er truet. Mennesker jakter på dem for deres kjøtt, blir de tatt til fange som kjæledyr og påvirkes av ødeleggelse av skogene på grunn av hogst, ifølge nettstedet Zoo Animals. Som i 2010, den Verdens naturvernunion (IUCN) rødliste over truede arter viser alle unntatt én av ni underarter av edderkopp aper som truet eller kritisk truet, og bemerker en samlet trenden med synkende befolkning.

Område

Ifølge BrazilianFauna.com omfatter spider monkey geografiske område sørlige Mexico ned til Bolivia og Mato Grosso stat vest i Brasil, områder dekket av regnskog som apekatter bor.

Flora

Regnskogen i Sentral-Amerika og Amazonas gi edderkopp aper med treet kalesjer de trenger for å overleve. Ifølge WorldAtlas.com, er den tropiske regnskogen i Amazonas-bassenget de største i verden. Tropisk regnskog kalesjer er en nesten sammenhengende tett tak av trær og greiner. Spider aper okkupere eviggrønne, semi-løvskog og mangroveskog.

Forhold

Ifølge Blue Planet Biomes online, ca 9 fot av regnet faller i Amazonas regnskog hvert år. Kalesjen lag av skogen er også den mest folkerike, som gir et hjem for mange arter av pattedyr, krypdyr, amfibier, fugler og insekter. Bladene av kalesjen filtrere bort 80 prosent av sollyset, så mye av hva edderkopp ape spiser kan bare vokse i dette laget. Jordsmonnet av regnskogen er svært syrlig, med kun det øverste laget som inneholder vesentlige næringsstoffer. Blue Planet Biomes kaller regnskogen naturens mest effektive økosystem. Så snart alle tre faller, blir det raskt brytes ned til å bli mat for sine naboer.

Mat

Spider aper spise en rekke blader, blomster, bark og honning, men fokus for deres kosthold er frukt og frø, ifølge nettstedet Zoo Animals. De supplere ytterligere kosten med insekter, larver og egg. De vil spise store mengder mat i korte perioder, tilbringer 15 minutter eller mindre på ett måltid.

vaner

Som alle aper i den vestlige halvkule, edderkopp aper nesten aldri ned til bakken, ifølge BrazilianFauna.com. Som mange arter av ape, er deres grupper organisert i hierarkier basert på dominans. Zoo Animals online påpeker at sosiale grupper består av ca 30 aper. Selv om menn er dominerende og vil true hverandre høyt, kvinner ser ut til å ta viktige avgjørelser for gruppen. Spider aper er kjent for sine høye skrik, som de bruker til å kommunisere over store avstander når de er beite eller på farten.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com