Oljefylte ovner vs keramiske ovner

August 30

Oljefylte ovner vs keramiske ovner


Med energiprisene på vei oppover, og forventes å gå høyere, kutte ned på oppvarming regninger har tatt på seg en ny haster. Varmeovner, fordi de genererer varme der du trenger det og tillater deg å slå ned sentralfyr termostat, kan være et verktøy å bruke for å redusere energikostnadene. Oljefylt og keramiske ovner er både tilgjengelig til fornuftige priser og er verdt å vurdere for å se om enten ville møte dine behov.

keramiske ovner

Keramiske varmeovner kan være forvirrende fordi det er to forskjellige typer, og de fungerer annerledes. En strålings keramisk ovn er konstruert for å varme opp bare gjenstander ved hvilken den er rettet. I motsetning konvektive keramiske ovner varmer opp luften i et rom. Luften varmes opp som det er passerer over varmeapparatet. Den varme luften stiger på naturlige luftstrømmer og varme opp rommet på samme måte som sentralvarme varmer et rom. Begge typer er referert til som keramiske ovner fordi de bruker keramiske plater for å absorbere den varme som genereres av de elektriske spoler som de er festet. Keramiske varmeovner varme opp og kjøle seg relativt raskt, noe som gjør dem til et effektivt valg hvis du trenger plass til å varme opp raskt - si, hvis du holder termostaten ekstremt lav og ønsker på kjøkkenet for å varme opp så snart du og barn kommer hjem om kvelden.

Oljefylte varmeovner

Oljefylte ovner, som ofte ser ut som gammeldagse radiatorer, er en annen form for konveksjon ovn. Varmebevarende olje er forseglet inne i ovnen og oppvarmet av et elektrisk varmeelement. Etter hvert som oljen varmes opp, det avgir varme til den omgivende luften, og den oppvarmede luften sirkulerer på naturlige luftstrømmer som er laget som de oppvarmede luft stiger. Oljefylte ovner brenner ikke olje, slik at de ikke produserer forbrenningsgasser og ikke bruk en flamme.

Kostnader og energibruk

Oljefylte ovner er større og tyngre enn keramiske ovner. De har ofte bærehåndtak eller hjul for å gjøre dem enkle å flytte. Du kan ikke forvente noe plass varmeapparatet å varme et veldig stort rom effektivt - tenke i form av 30 kvadratmeter eller så. Keramiske og oljefylte ovner er mer eller mindre i samme prisklasse, men du kan få en liten keramisk ovn for mindre enn du ville være i stand til å få noen oljefylt ovn. Bestemme hvilken type varmeapparat ville koste mindre å kjøre avhenger av formålet. Keramiske ovner blir varme raskere; derfor de bruker mer energi på å komme i gang, men gir varme raskt. Oljefylte ovner bruker mindre energi for å komme i gang fordi de varme opp saktere. Hvis du ønsker en ovn for å varme opp kjøkkenet i 20 minutter før du sentralvarme spark i, kanskje en konvensjon keramisk ovn være et godt valg. Dersom, på den annen side, ønsker du å holde sentralvarme lav og bruke en plass varmeapparatet å varme ditt kjøkken for to eller tre timer, ville en oljefylt varmeovn trolig være et bedre valg. En strålende keramisk ovn kan være den mest økonomisk hvis du ønsker å holde deg varm mens du sitter ved skrivebordet i en time.

Sikkerhet

Med noen plass varmeapparatet, må et hovedanliggende være sikkerhet - for mange boligbranner er forårsaket av varmeovner som ikke brukes riktig. Først lese og følge produsentens instruksjoner. Ikke kjøp en plass varmeapparatet med mindre den har "CE" kvalitetsmerke. Hold ovnen minst en meter vekk fra alt som kan ta fyr, som for eksempel gardiner, klær eller sengetøy. La aldri en plass varmeapparatet på i en ledig plass, og aldri la det stå uten tilsyn når bare barn er til stede.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com