Ivy Planter i en Pot

March 4

Ivy Planter i en Pot


Ivy (Hedera) er et medlem av familien Araliaceae. Det finnes over 10 arter av woody vintreet og et mangfold av sorter. Ivy er godt tilpasset container vekst. Gartnere kan vokse potteplanter både ute og inne. De fleste hagesentrene bære en rekke eføy planter inkludert engelsk eføy (Hedera helix) og algeriske eføy (Hedera canariensis).

containere

Ivy er godt egnet for bruk i hengende kurver, container hager, eller plantet alene inne i en container hvor vintreet kan sti eller klatre på et espalier eller vegg. Velg en beholder som ikke beholde vann og har hensiktsmessig drenering. En 4- eller 6-tommers eføy er egnet for en 10- eller 12-tommers hengende kurv. Hvis plassere beholderen utendørs, bruk en 3- til 7-gallon beholder for opptil en 1-gallon anlegget. Det vil være stor nok til å beholde jordfuktighet, i henhold til University of Florida.

Ivy geoteknikk Krav

Ivy planter fungerer best når plantet i jord medier som er rike og beholde litt fuktighet. Bruke en potting blanding som har de organiske stoffer som inngår i det som torv. Fyll kjelen halvfull av jord og plasser eføy inn i den. Fyll resten av potten med potting mix og fast det opp rundt eføy er roten ballen med hendene. Vann beholderen etter planting.

Ivy belysning krav

Hvis voksende potte ivies utendørs, plassere beholderen i et område som er delvis sol til lyssky. Den tåler å vokse under kalesjen av store trær. Plasser innendørs potte ivies i et område som mottar filtrert lys. Unngå vinduer som mottar direkte sollys eller bladene vil slå blek. Dersom flytting innendørs voksen eføy utendørs, la planten å stivne før du legger det i delvis solrik beliggenhet. Ellers kan bladverket brenne.

Ivy Befruktning & Water Krav

Innendørs vokst potte ivies krever mindre gjødsling enn de som ligger utendørs. Gjødsling innendørs anlegg med en 20-20-20 vannløselig blanding. Bruk en teskje av gjødsel for hver gallon av vann, ifølge University of Florida. Påfør gjødsel annenhver måned. Utendørs planter krever samme mengde gjødsel, men brukes oftere. Påfør gjødsel til utendørs potte ivies en gang hver måned. Vann potte Ivy planter når toppen tomme av jord føles tørr.

Ivy skadedyrproblemer

Skadedyr er ofte problematisk å potte eføy planter. Insekter som edderkopp midd, skala, bladlus og trips kan hjemsøke dem. Håndtere problemet ved å identifisere pest og behandling med insektmiddel. Spray plantene med et insektmiddel sikker for bruk på eføy og anvendt på de foreskrevne priser i henhold til etiketten.


© 2019 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com