Ulike stadier av svangerskapet

August 9

Ulike stadier av svangerskapet


Graviditet kan være både stressende og en spennende opplevelse for forventningsfulle foreldre. Enten det er en første graviditet eller en femte, kan hver graviditet være svært forskjellige. Det er tre hovedtrinn av svangerskapet, blant de første, andre og tredje trimester, og det er også unnfangelsen og fødselen stadiene å vurdere.

Begrep

Den aller første fasen av svangerskapet begynner ved unnfangelsen når sædcellene befrukter egget. Dette skjer vanligvis innen 24 timer etter eggløsning. Eggløsning er når et modent egg frigjøres fra eggstokkene. Kvinner har eggløsning på ulike tidspunkter i løpet av menstruasjonssyklusen, men det skjer vanligvis i midten av syklusen sin eller ca to uker etter at blødningen har startet. Eggløsningstester er tilgjengelige for å avgjøre når en person har eggløsning.

første trimester

Den første trimester markerer de 12 første ukene av svangerskapet, og er avgjørende for utviklingen av fosteret. I løpet av første trimester, er den gravide kvinnen trolig begynne å føle noen bivirkninger graviditet. Den vanligste og først å dukke opp er vanligvis en savnet perioden. Innen en periode har vært savnet, er kvinnen allerede to uker gravid. Noen andre vanlige bivirkninger inkluderer: kvalme, ømme og / eller hovne bryster, tretthet og oppkast. Etter åtte uker, er embryoet nå et foster og gjennomsnitt 3-4 inches i total lengde.

andre trimester

Den andre trimester begynner i uke 12 av svangerskapet og varer til uke 24. Dette er når noen bivirkninger opplevde i første trimester vil vanligvis avta og kanskje forsvinne helt. En økning i appetitt er ganske vanlig nå, og det kan oppstå andre bivirkninger, for eksempel neseblod,. Kvinnen kan begynne å vise sin graviditet som fosteret fortsetter å vokse. Såvidt fosterutvikling går, vil den begynne å vokse hår på hodet, sine øyelokkene begynner å åpne og lukke, og morkaken er fullt utviklet på dette punktet. Ved slutten av den andre trimester, kan fosteret være opp til en fot lange og veie opp til tre pounds.

tredje trimester

Den tredje trimester av svangerskapet begynner med uke 24 og varer til uke 40. I denne perioden fosteret fortsetter å vokse og fylle ut litt, og alle de viktigste organene fortsette å modnes. Moren vil trolig begynne å føle ubehag som fosteret vokser seg større. Fosteret er i stand til å se og høre, og de kan også suge på sine tommelen. Ved utgangen av tredje trimester, vil fosteret være ca 20 inches lang og veier ca syv pounds. Dersom fosteret ikke er født etter uke 40, kan det være lengre og tyngre.

Fødsel

Babyer regnes full sikt i uke 40 av svangerskapet, selv om de fleste fødsler skjer hvor som helst mellom uke 38 og 42 uker av svangerskapet. Under fødselen, reiser babyen ned fødselskanalen og ut gjennom skjeden. Mesteparten av tiden, vil de komme ned med hodet først, men noen ganger kan de være med føttene først eller baken først. Hvis en naturlig fødsel ikke kan oppnås på grunn av barnets posisjon, vil et keisersnitt (eller C-delen) utføres. Når en C-delen er utført, vil kirurgen skjære åpne nedre del av magen for å fjerne barnet.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com