Ivy Skade på treet Bark

May 17

Ivy Skade på treet Bark


Engelsk eføy kan gi en rustikk, gammelengelsk føler til et område, men når det vokser på et tre, er det alt annet enn attraktiv. Over tid, dreper eføy treet og alt vokser i nærheten av den. Jo før eføy kan fjernes fra treet, jo bedre av treet er. Poison Ivy er ikke så skadelig for trær, men det er måten mindre vennlig til folk. Uansett hvilken type, må eføy fjernes på riktig måte for å beskytte treet mot skade og holde fra å vokse ut igjen. Fjerning er ikke en enkel jobb, men hvis du gjør det riktig første gang, vil du ikke å gjenta prosessen.

Betydning

Ivy Skade på treet Bark


Ivy vokser på treet ikke gjøre mye skade på bark, men det skader treet på andre måter. Som sine vinstokker innhylle treet, den blokkerer treets egne blader fra solen, som hindrer fotosyntese. Men dette er ikke den eneste skaden eføy kan gjøre til et tre. Den legger også vekt på grener og får dem til å knipse i vind, regn eller is stormer. Ivy er også vertskap for bakteriell blad svi (Xylella fastidiosa), et skadelig patogen for Elms, eik og lønn.

betraktninger

Ivy Skade på treet Bark


Fjerne eføy fra trær er nødvendig hvis treet er å overleve, men hvis det ikke gjøres riktig, kan du ende opp med å skade barken. Ivy klebe suckers som fester som lim til bark. Hvis du bare trekke eføy vekk fra treet, strippe du barken fra treet. Dette gjør treet utsatt for sykdom og insekter. Hvis du stripe for mye bark fra treet, kan du skade sin karsystemet og hindre næringsstoffer fra å reise fra bladene til røttene og tilbake.

Livs Saver fjerning metode

Ivy Skade på treet Bark


The Life-Saver fjerning metode innebærer å fjerne eføy fra treet og rundt basen, som The Life-Saver godteri med treet i midten. Det er mer arbeidskrevende, men krever ikke plantevernmidler. Kutt alle eføy vinstokker i øyehøyde med beskjæringssakser, en håndsag eller lopping sakser. Du må kanskje bruke en skrutrekker eller lirke bar å trekke eføy vekk fra treet, for å gjøre kutt. Deretter sakte skrelle hver vine nedover fra barken. Klipp av eventuelle greiner som er smeltet til barken som du arbeider ned treet. Fortsett peeling eføy tilbake før det er minst 3 til 6 fot fra treet. Ivy som er igjen på treet til slutt vil dø og falle av.

Ugressmiddel fjerning metode

Det er vanskelig å fjerne eføy med sprøytemidler uten ugressmiddel som også påvirker treet. Den voksaktig overflate eføy blader og stilker ikke absorberer ugress veldig bra, så det er bedre å kutte stilkene først og deretter bruke ugressmiddel. Bruker en 25-prosent oppløsning av triclopyr amin eller glyfosat blandet i vann. Påfør med en pensel for å sikre at plantevernmidler ikke komme inn på treet. Bruk av plantevernmidler i vinter når temperaturen er over 12,8 grader Celsius (når trær er sovende) hjelper også.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com