Hvorfor nesehår vokse langt når du blir eldre?

January 24Nasal hår er normalt, og det hjelper deg til å slutte allergener og partikler i luften fra inhaleres. Nese hår som vokser lenge nok til å stikke ut av nesen kan ikke være attraktivt, men det er også vanlig. Når vi blir eldre, nesen hår har en tendens til å bli litt lenger.

Vekst

Det er varierte påvirkninger, hormoner, medikamenter og genetikk som styrer hårvekst på forskjellige steder på kroppen, ifølge Dermatology Onlines Slobodan M. Jankovic og Snezana V. Jankovic. For eksempel hodebunnen og kjønnshår er påvirket av kjønnsrelaterte hormoner, mens andre hår, som nesen, kanskje ikke.

Forgråning

Som vi alder, endrer håret vårt. Hår i hodebunnen kan begynne å miste farge og gråne i 30-årene. Kroppshår, inkludert nese hår, blir grått senere eller ikke kan endres i det hele tatt.

Tap

Androgener forårsake aksillær (armhulen), hodebunn, ben og arm håret til å vokse mindre som vi blir eldre, men nesehår ikke synes å skje fordi det vokser mer med alderen.

lengre

Som du alder kan vokse lengre nese, øre og øyenbryn hår. Dr. Edward Schneider, University of Southern California, sier at denne hårveksten er delvis genetisk, men de andre årsakene er ikke kjent. Hormonendringer kan spille en rolle. Nose hårvekst er mer vanlig hos menn, men kvinner kan vokse ansiktshår på haken og overleppen i stedet.

trimming

Det finnes mange typer av trimmere, som for eksempel spesielle saks, elektriske trimmere og pinsett, som kan brukes til å skjære ned voksende nese hår. Bakteriell infeksjon i nesen kan være farlig, så sørg for å rengjøre enheter før bruk og rengjør nasal området.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com