Essential mat for å holde stemmebåndene sunt

August 29

Essential mat for å holde stemmebåndene sunt


Stemmebåndene, eller stemmebåndene, som ligger inne i strupehodet spille en viktig rolle i å produsere lyd som vi snakker. Sangere og offentlige høyttalere bør ta spesielt vare på sine stemmebåndene for å opprettholde et klart, kontrollert stemme. Sykdom, stemme belastningsskader og atmosfæriske forhold kan alle spille en rolle i å skade stemmebåndene, men det finnes måter å hindre skade eller fremskynde helbredelsesprosessen av skadet vev gjennom en kontrollert diett.

Frukt og grønne bladgrønnsaker

Spise rikelig med frukt og grønnsaker kan bidra til å holde stemmebåndene i god stand og kan også bidra til å opprettholde en sunn livsstil. Men frukt og grønnsaker som er rike på vitamin C, som appelsiner og spinat, kan være spesielt gunstig fordi de bidrar til å fremme et sunt immunsystem, beskytte stemmebåndene fra skadelige sykdommer som influensa eller betennelse i mandlene. Andre vitaminer som finnes i frukt, inkludert vitamin A og E, er også bra for stemmebåndene som de bidrar til å redusere oppbyggingen av overflødig slim. Vitamin E beskytter cellene stemmebåndene gjennom sine anti-oksiderende egenskaper mens vitamin A hjelper dem til å holde seg frisk og gjenopprette fra skade ved å hjelpe celle gjenfødelse.

Protein

Proteinrike dietter er et godt valg for å hjelpe stemmebåndene å holde seg sterk og sunn. Masse fisk, egg og kylling kan bidra til å danne grunnlaget for en sunn, proteinrik diett mens fett kjøtt kan ha en negativ innvirkning. Høye nivåer av fett i kosten fører til sure oppstøt som kan forårsake skader på halsen, inkludert stemmebåndene. Kjøtt er også best tjent med mild-flavored sauser som krydret mat kan også føre til dårlig fordøyelse og forårsake stemmebåndene til å bli tørr.

Hard søtsaker

Hardkokte søtsaker kan være bra for stemmebåndene selv om sukkerfrie søtsaker er et bedre valg enn sukkerholdige alternativer. Suger på en hard søt kan bidra til å redusere behovet for å hoste som kan forårsake skade på stemmebåndene. Selv om mange sykdommer kan forårsake skade på stemmebåndene og stemmen, kan hardt godteri og pastiller bidra til å øke hastigheten på utvinning ganger ved å redusere ytterligere skade fra clearing halsen eller hoste.

Honning

Honning kan ha en beroligende effekt på halsen etter en sykdom, eller når den er anstrengt. I tillegg kan de anti-bakterielle egenskaper av honning også bidra til å holde området rundt stemmebåndene rene og friske, bidrar til å forebygge eller gjenopprette fra sykdom. Den populære kombinasjonen av honning og sitron, men kanskje ikke så gunstig for stemmebåndene som de kan lide en uttørkende effekt fra syrer som finnes i sitroner.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com