2-veis kontra 3-veis bilhøyttalere

June 20

2-veis kontra 3-veis bilhøyttalere


Bil-høyttalere kommer i en rekke former, størrelser og generelle nivået av lydkvalitet. En variabel å vurdere er de ulike driverne i høyttaleren, som vanligvis er to-veis eller 3-veis.

To-veis

To-veis høyttalere inneholde bare to forskjellige drivere, eller individuelle høyttalere, som produserer lyd. Disse driverne er vanligvis en diskant, som gjengir høyfrekvent lyd, og en basshøyttaler, som gjengir lavfrekvente lyder. To-veis høyttalere kan ha mer enn en diskant eller bass men ingen andre drivere.

Trekant

Tre-veis høyttalere inneholde tre forskjellige typer driver. De er vanligvis en diskant, en mellomtone og en basshøyttaler. Mellomtone driver reproduserer lydfrekvenser som faller mellom høyt og lavt, og det kan skape en stor forbedring i lydkvalitet. Tre-veis høyttalere tendens til å være større enn 2-veis høyttalere og krever ofte mer strøm.

Valg

På papiret, 3-veis høyttalerne ser ut til å være et bedre valg på grunn av forbedret lyd separasjon at den tredje sjåføren skaper. Men kvaliteten på sjåførene og høyttalernes andre interne komponenter er også viktige sammenligning faktorer. Den beste måten å sammenligne høyttalere er bare ved å lytte til dem.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com