Hvorfor gjør de kaller det Pygmalion Effect?

May 18

Hvorfor gjør de kaller det Pygmalion Effect?


The Pygmalion Effect er de menneskelige fenomener som illustrerer hvordan en persons forventninger kan ha en drastisk innvirkning på individuell ytelse og potensial. Dette har også blitt kalt "selvoppfyllende profeti." Når en Harvard-professor Robert Rosenthal viste dette fenomenet forekommer i klasserommet, han bekreftet hva mennesker har kjent i lang tid. Den greske myten om Pygmalion er den første kjente referansen til dette konseptet.

Myten om Pygmalion

Myten om Pygmalion kommer fra Ovid fortelling "Metamorphoses", som ble skrevet rundt 8 AD Denne historien forteller om Pygmalion, som var desillusjonert og uinteressert i kvinnenes og stengt seg ute fra resten av verden for å jobbe med kunst. Han skapte en statue av den mest perfekte kvinnen han kunne tenke på, kalte henne Galatea og ble forelsket i henne. I desperasjon, ba han til gudinnen Venus, som forbarmet seg over ham og brakt hans skapelse til liv.

høye forventninger

Pygmalion høye forventninger er et element av myten som er lett å se innenfor begrepet Pygmalion Effect. Fra historiens begynnelse, Pygmalion hadde høye standarder for kvinner, så mye at hver kvinne i eksistens falt kort av dem. Når et barn er rundt lærere og foreldre som forventer store ting av henne, vil hun arbeide for å møte eller overgå disse forventningene for å få den kjærlighet og anerkjennelse hun trenger for å være lykkelig.

Investering av tid og energi

I myten om Pygmalion, skulptøren brukt utrolig mye tid på å arbeide på hans kunst. Han brukte tid conceptualising, skulpturer, tilbe og forestille seg hvordan hun ville være i det virkelige liv. Han går senere å be til gudinnen Venus, håper hans ønske ville bli gitt, selv om det var ingen garanti. Denne typen investeringer kan være på samme måte som en forelder eller lærer guider og påvirker et barn i sin vekstprosessen.

moderne Applications

The Pygmalion Effect kan ses både i hjemmet og på skolen innstillinger. Studenter som blir favorisert og regnes som "spesielle" eller "begavet" vil utføre den måten, på et ubevisst nivå. En studie av Rosenthal i 1966 viste en lærer feilaktig informert om at en student har en høy IQ vil behandle denne studenten som spesielle. Dette kan omfatte høyere forventninger, større tålmodighet og mer oppmuntring. Mer moderne forskning ved Wood, Kaplan og McLloyd i 2007 har bekreftet dette ærbødig behandling kan resultere i en økning i IQ. Til slutt blir dette barnet hva pleieren håpet og trodd, akkurat som Galatea gjorde for Pygmalion.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com