Spesifikasjoner på en Maxell Ekstern Super diskettstasjon LS-120

August 19

Spesifikasjoner på en Maxell Ekstern Super diskettstasjon LS-120


I begynnelsen av 1990, 3,5-tommers disketter var den vanligste lagringsmedier for PC-brukere. Disse diskene holdt 1,44 MB data. LS-120 disketter ble utviklet for å erstatte disketter. Maxell produsert LS-120 disketter.

Historie

Med lagringsbehov øker i begynnelsen av 1990, ble selskapene desperat å skape en ny måte å lagre større mengder elektroniske data. LS-120-teknologien ble bygget rundt den tradisjonelle 3,5-tommers diskett format, bortsett fra det hadde en større diskkapasitet og raskere lese og skrive hastigheter. Maxell var en av de første selskapene til å vedta formatet, selv om LS-120 navn er oftest assosiert med Imation og deres Super linje. Maxell ikke, faktisk, produserer stasjoner, velger i stedet å fokusere på disketter.

Funksjon

LS-120 stasjoner ble solgt i en rekke formater, inkludert USB, ATAPI, SCSI og parallellport. Stasjonene ble designet for å være "bakoverkompatibel", som betydde at de kunne brukes med eldre 3,5-tommers disketter også. Data kan overføres til disketter på 655 kilobyte per sekund, omtrent fem ganger så stor som tradisjonelle 3,5-tommers disketter.

Betydning

Den primære konkurranse for LS-120-teknologien var Iomega Zip Drive, som allerede hadde eksistert i tre år når LS-120 ble lansert. ZIP-stasjoner var eksterne enheter som kan lagre opptil 100 MB med data. LS-120 utføres bare moderat godt kommersielt. Få datamaskinprodusenter støttes LS-120 og teknologien ble i realiteten drept da Microsofts Windows XP operativsystem mislyktes i å støtte den. Skrivbare CD-er, DVD-er og eksterne harddisker med sine utvidede lagringskapasiteter har siden gjort LS-120 foreldet.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com