Slik formaterer et Blank DVD-R

May 20

Slik formaterer et Blank DVD-R


En DVD-R er en DVD-plate som lar deg skrive data på det en gang. Mange bruker DVDer som lagringsenheter fordi de ikke har noen bevegelige deler, og derfor er mindre utsatt for feil enn eksterne harddisker. De kan også inneholde mer data enn en CD. Hvis du bruker DVD-R med en Windows-maskin, må du først formatere DVD-R før du kan skrive data på DVD-R.

Bruksanvisning

1 Slå på datamaskinen og sett inn DVD-R i DVD-ROM-stasjonen på datamaskinen.

2 Klikk på "Brenn filer på plate" alternativet når presentert med en dialogboks. Denne dialogen skal automatisk dukke opp når du setter inn DVD. Hvis den ikke gjør det, klikker du på "Start", "Computer" og dobbeltklikk på "Disc Burner."

3 Skriv inn et navn for platen i "Brenn en plate" dialogboksen. Dette er ikke nødvendig, men det kan hjelpe deg med å identifisere DVDer på et senere tidspunkt.

4 Klikk "Vis formateringsalternativer" for å vise og velge det formatet du ønsker å bruke på DVD. Du kan velge "Live File System" eller "Mastered". Velg "Live File System" hvis du planlegger å bruke DVD til å sikkerhetskopiere filene dine og bruker kun DVD med Windows XP eller nyere. Velg "Mastered" hvis du oppretter en medie DVD og ønsker å bruke den med andre datamaskiner i tillegg til Windows.

5 Klikk "Next" og platen er formatert med filsystemet du valgte. Du er nå klar til å brenne filer til DVD.


© 2019 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com