Farene ved en Freon R12 gass kjøleskap

August 20

Farene ved en Freon R12 gass kjøleskap


Freon er registrert varemerke navn for en gruppe av chloroflourcarbons som i hovedsak benyttes som kjølemiddel og drivmiddel i spraybokser på. Navnet Freon tilhører EI du Pont and Company. Freon er kjent som R-12, men det går også av KFK-12 og diklordifluormetan. Freon ble oppfunnet av Thomas Midgley som et alternativ til mer skadelige kjølemediet midler, så som ammoniakk, metyl- klorid og svoveldioksyd, som er toksiske kjølemediet midler.

En inertgass

Aaron Vorderstrasse skrev at freon er en inert gass som har mange egenskaper i CF obligasjoner og syntese i organicflourine kjemi. CF obligasjoner er vanskelig å bryte ned; således, noe som gjør at forbindelsen stabilt.

ozonlaget

Denne svært kvaliteten på treghet har vært knyttet til utarming av jorden & # 039; s ozonlaget. Den ozon opprettholder en jevn temperatur på jorden for å opprettholde livet. Freon har blitt utestengt fra produksjon i den industrialiserte verden siden 1994. I boken "Kjemi, Central Science", Theodore Brown og H. Eugene Lemay jr skrev i 1981 at KFK er kjemisk inert og det er relativt ingen rask kjemisk prosess for å fjerne dem fra atmosfæren. Prosessen med nedbrytning av KFK kan ta flere tiår.

Eksponering for Flame

R-12 kan utgjøre en fare når det utsettes for flammer. Ifølge Adam Feneley, kan gassen brytes ned i sine deler (HF og HCI). R-12 har potensial fornyende inn fosgen, en kjemisk stridsmiddel.

R-12 Lekkasje Farene

Innånding av R-12 direkte fra en lekkasje kan være giftig. Adam Feneley skriver at freon legger seg inn i lungene når det inhaleres. Det er tyngre enn luft. Store mengder fortrenger oksygen og kan føre til kvelning. I 2008, den drepte 20 og skadet 21 russiske ubåter om bord på ubåten K-152 Nerpa når en freon-basert brann systemet ble aktivert ved en feiltakelse.

Konklusjon

Freon er alternativet til de mer giftige forgjengere av kuldeteknikk. Betjene et freon enhet krever tekniker i samsvar med § 608 i Clean Air Act of 1990. R-12 kan ikke komme ut i atmosfæren. Det må gjenvinnes og resirkuleres.


© 2020 termigone.com | Kontakt oss: webmaster# termigone.com